1.FC Žamberk | Prohra v Bohdanči, ale po sympatickém bojovném výkonu
2762
single,single-post,postid-2762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

19 Zář Prohra v Bohdanči, ale po sympatickém bojovném výkonu

Přes prohru na hřišti Lázních Bohdaneč se vracíme domů se vztyčenou hlavou a můžeme jen litovat zahozených šancí, které nás stály bodový zisk. Náš velmi omlazený tým se čtyřmi hráči ročníku 2010 v základní sestavě si zaslouží ale za svůj výkon velkou pochvalu. Jsme přesvědčeni, že pokud kluci udrží svou herní výkonnost a přidají kvalitu i v zakončení, tak se rychle vrátíme na vítěznou vlnu.

V poli vyrovnaný zápas přinesl úvodní šanci v 11. min, kdy po akci Tomáše Andera a Šímy Fogla střílel Matouš Fenik nad branku. Matouš byl u další akce v 15 min, ale jeho individuální akce skončila na domácím brankáři. První a hned vyložená šance domácích přišla po rohu v 18 min a následné skrumáži skončila vyraženou střelou nad naší brankou. V 27 min střílel aktivní Matouš Fenik těsně vedle domácí branky. Rozhodující moment zápasu přišel v 31. min, kdy po chybě v naší rozehrávce rozhodl střelou pod břevno domácí útočník. O minutu později jsme mohli prohrávat o dvě branky, ale Tomáš Mihulka skvělým zákrokem napravil své předchozí zaváhání. Do poločasu jsme mohli vyrovnat, když Ondra Hájek našel Matouše Fenika, ale ten ani svou čtvrtou šanci neproměnil.

Úvodní šanci druhé půli měli domácí, ale nebezpečná střela skončila těsně vedle naší branky. Naše chvíle mohla přijít v 46. min, ale Jarda Černý po přihrávce Ondry Hájka neproměnil. Velkou příležitost měl v 52. min Ondra Hájek, který šel sám na domácího brankáře, ale vhodnou příležitost k zakončení bohužel prováhal. Domácí mohli definitivně zlomit náš odpor v 67. min, ale Tomáš Mihulka svým zákrokem udržel naše naděje. Poslední naše šanci na vyrovnání jsme měli dvě minuty před koncem, ale Jardu Černého vychytal domácí brankář. Závěrečný nápor, do kterého se zapojil i náš brankář již změnu skóre nepřinesl a tak v domácím táboře mohla vypuknout radost z výhry.

AFK ATLANTIC LÁZNĚ BOHDANEČ – 1.FC ŽAMBERK   1:0 (0:0)

 

Tomáš Mihulka – Matěj Krejza, Jan Lot, Ondřej Hájek – Šimon Fogl, Tomáš Ander (K), Matouš Fenik, Kristián Černý – Jaroslav Černý

 

Střídali : Dan Křen, Adam Chejnovský, Matěj Šípek a Radim Martykán

424