1.FC Žamberk | Starší přípravka 11.12.2021 – Vysoké Mýto
4209
single,single-post,postid-4209,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

12 Pro Starší přípravka 11.12.2021 – Vysoké Mýto

Na poslední turnaj v tomto roce jsme bohužel opět museli odjet ve značně osekané sestavě (zranění, karanténa, nemoc, obava z covidu….). Z těchto důvodů jsme museli šáhnout po našich mladších klucích, kteří jsou ovšem ošleháni množstvím turnajů na celorepublikové úrovni, takže nebyli pro náš tým žádné oslabení.

Začátek losu nám nebyl příznivý a hned v úvodu jsme dostali výběr okresu U10, hned tento zápas nám ukázal, že koncovka bude pro náš tým opět velký problém. V herně poměrně vyrovnaném zápase se ukázal rozdíl v dovednosti zakončit útok a odnesli jsme si největší naši prohru turnaje.

Druhý zápas nás čekalo Jehnědí, v tomto zápase jsme byli lepším týmem v kombinaci, bohužel jeden gól z množství šancí je málo a z ojedinělého útoku jsme museli vzít za vděk remízou.

Zápasu s Chocní, která byla nejkomplexnějším týmem turnaje, jsme se obávali, ale kluci předvedli dobrý výkon a favorita trápili.

Proti Jiskře 2008, si konečně kluci trochu zastříleli a užili si pocit vítězství.

Do posledního zápasu proti Vysokému Mýtu jsme šli s vědomím, že vítězství nám může dopomoci k celkovému 3. místu. Kluci bojovali, dřeli, ale soupeř byl šťastnější.

Celkově kluci zaslouží pochvalu, určitě se neztratili a nedali nikomu  nic zadarmo. Dominik Šroler skvěle zapadl a svojí bojovností i fotbalovostí byl příkladem. Kuba Petrů jako správný kapitán bojoval a tahal jednotlivé akce. Mára Dostálů po prvním zápase pochopil, že musí změnit přístup a soustředěnost při hře a v ostatních zápasech jeho výkon stále rostl. Útočnici  bohužel bojovali se zakončením, ale také nabídkou pohybem a bojovností při bránění. Adam Černý společně s Kubou Fouskem byli bohužel spalovači i těch největších šancí, ale jsme rádi, že se do  nich alespoň dostávají. Tomáš Černoch po dvou zápasech v brance přišel podpořit náš útok, ale i pro něj byla branka zakletá. Kristián se střelecky probudil v druhé půlce turnaje, ale chtěli bychom po něm lepší pohyb a bojovnost. Na tři zápasy nám přijel do branky pomoc i Kuba Vrba z mladší přípravky, který kromě pár zaváhání při rozehrávce byl v brance jistotou a určitě se neztratil.

Celkové 5. místo není žádný velký úspěch, ale s určitými pasážemi jsme byli spokojení a vidíme u jednotlivých kluků pokroky. Tomáš Černoch byl trenéry týmů vyhodnocen jako nejlepší brankář, trenéři Žamberku ocenili Dominika Šrolera, který si i přes svůj věk počínal jako ostřílený harcovník.

Výběr OFS U10- Žamberk 4:0

Žamberk – Jehnědí 1:1  góly: Jakub Petr

Žamberk – Choceň 1:3 góly: Dominik Šroler

Žamberk – Jiskra 2008 5:0 góly: 3x Černý Kristián, Dostál Marek , Jakub Petr

Žamberk – Vysoké Mýto 1:2 góly: Kristián Černý

VM1 VM2 VM3

435