1.FC Žamberk | Prohra s Dobruškou, ale po sympatickém výkonu
4288
single,single-post,postid-4288,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

19 Úno Prohra s Dobruškou, ale po sympatickém výkonu

SK Dobruška – 1.FC Žamberk   5:2 (3:1)

5., 29., 44., 74., 76. domácí – 26. Mikuláš Cvik a 58. Petr Chládek

V druhém přípravném zápase jsme se potkali s účastníkem Hradeckého přeboru na umělé trávě v Dobrušce v sobotním větrném dopoledni. I přes porážku podalo naše mužstvo výrazně lepší výkon než v předešlém zápase a jen díky vysoké produktivitě domácích jsme nakonec tahali za kratší konec.

Začátek zápasu se odehrál v naší režii, ale první branku jsme paradoxně inkasovali my. David Vítek nejdříve skvělým zákrokem v 5 min. vyrazil střelu na roh. Z jeho následného rozehrání jsme ale zaváhali při bránění a domácí vedli – 1:0. Náš výkon to ale nepoznamenalo a nadále jsme aktivní hrou drželi domácí na uzdě. V 25 min. si vzal na starost rohový kop kapitán Jírů a po jeho centru nastřelil Mikuláš Cvik s pomocí zákroku brankáře hlavou břevno. Hned vzápětí jsme ale stejnou standardní situaci proměnili ve vyrovnávající branku, parádní centr Jarce Jírů našel Kubu Molnára a následná teč díky důslednosti Mikuláše Cvika skončila v síti – 1:1. V 29 min. přišel gól jak z lekce kuriozit, odražený balón nacentroval do vápna domácí Týfa a míč za velké pomoci větru skončil v síti – 2:1. Hned v 30 min. aktivní Jirka Trejtnar našel uličkou “Jarce” Jírů, ale ten mířil vedle. V té samé minutě aktivní kapitán Jírů našel ve vápně Mikuláš Cvika, ale ten zakončoval vedle branky. V 44 min. přišel krásný moment domácího Týfy, který si za vápnem zpracoval odražený balón a nádhernou střelou navýšil vedení domácích – 3:1. Ještě do poločasu jsme mohli snížit, kdy si opět blýskl dvorní nahrávač Jírů, ale Lukáš Franke míč do sítě nepropasíroval.

Druhý poločas jsme začali s větrem v zádech a se snahou zvrátit nepříjemný výsledek. To se povedlo v 58 min., kdy Jirka Trejtnar vyvezl míč z vlastní poloviny, na křídle našel Davida Plundru a jeho centr nadvakrát zužitkoval Petr Chládek – 3:2. V 70 min. mohlo být vyrovnáno, na zrodu krásné akce byl Kuba Stejskal, který našel na křídle rozeběhnutého Davida Derku a jeho centr minul o milimetry aktivní Petr Chládek… Lekce z produktivity nám domácí zasadili v 74 a 76 min., kdy jsme z brejkových situací dvakrát inkasovali – 5:2. Zbytek zápasu jsme se sice snažili zdramatizovat, ale konečné skóre se již nezměnilo.

Zápas, i přes prohru, naznačil velké zlepšení v organizaci hry, chuti hráčů porvat se o výsledek a rovněž je důležité, že jsme si vypracovali několik gólových příležitostí. Pro kluky je to jistě povzbuzení do další práce a zasloužený odraz jejich poctivé tréninkové píle.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Rudolecký, Kuba Molnár, Jirka Trejtnar – Vojta Cvik (46. David Plundra), Lukáš Franke, Kuba Stejskal (85. Kuba Ulrych a Luboš Lesák), “Jarec” Jírů, Kuba Kudlačík (46. David Derka) – Mikuláš Cvik (46. Petr Chládek)

 

387