1.FC Žamberk | DOROST – SMOLNÁ PROHRA S TÝMEM JAROMĚŘICE/JEVÍČEKO
4700
single,single-post,postid-4700,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

03 Dub DOROST – SMOLNÁ PROHRA S TÝMEM JAROMĚŘICE/JEVÍČEKO

Žamberk – Jaroměřice/Jevíčko 2:3 (2:0)

První domácí utkání jarní části krajské soutěže dorostu za velice chladného počasí skončilo smolnou prohrou našeho týmu.

Utkání jsme začali s mírně obměněnou sestavou oproti tomu minulému. Náš cíl byl především zkvalitnit naše kraje hřiště, což se nám dnes určitě povedlo. Začátek zápasu jsme podchytili velice trpělivým výkonem, který korunoval náš útočník Martin Tinka gólem (13. minuta), kdy se mu povedlo obhodit brankáře hostujících. Zbytek prvního poločasu jsme bezpečně pokračovali v trpělivém výkonu, ve kterém jsme předvedli spoustu kvalitních kombinačních situací. Po jedné takové situaci předvedl výbornou finální přihrávku za obranu Kuba Kudlačík, který předložil míč Martinu Tinkovi, ten si s přehledem obehrál brankáře a zvýšil skóre na 2:0. V závěru poločasu náš kapitán Vojta Cvik vybojoval pokutový kop, který následně neproměnil, a tak jsme promarnili možnost jít do kabin s náskokem o tři branky.

Druhý poločas jsme začali velice chladně, jako bychom nedokázali navázat na vlnu z prvního poločasu. To náš soupeř dokázal využít a během tří minut dokázal srovnat výsledek na 2:2. Poté bylo velice těžké se z takové rány oklepat a opět naskočit do zápasu. V 66. minutě náš brankář Jirka Bartoš doplatil na své velice odvážné postavení a při výběhu zastavil soupeře nedovoleným zákrokem a musel bohužel opustit hřiště po červené kartě. Byli jsme nuceni přeorganizovat postavení, když do branky musel jít obránce Dominik Gottwald. Ten však jako zaskakující brankář předvedl velice solidní výkon. Po vyloučení se ukázal pravý týmový duch, a dovolím si říct, že jsme zbytek času dokázali hostující tým přehrávat i v deseti hráčích. Bohužel jsme nevyužili spousty šancí a hostující tým nám v 89. minutě předvedl lekci z efektivity, kdy v podstatě z třetí šance proměnil třetí a vítězný gól.

Utkání jsme prohráli, ale jsem upřímně hrdý na naše kluky, jakou bojovnost, oddanost a respekt k soupeři v dnešním utkání předvedli. Příští víkend se chystáme na utkání do Libchav, ze kterého budeme chtít přivézt první tři body jarní části sezóny. #zažamberk

Jiří Bartoš – Roman Martinek (46. Dominik Gottwald), Lukáš Jedlička, Ondřej Veselý, Jakub Kubíček – Rudolf Toman, Jakub Kudlačík, Vojtěch Cvik, Robin Kos (73. Matouš Nýdl) – Josef Jaroš (86. Kryštof Hájek), Martin Tinka (88. Martin Václavek)

trenér: Mikuláš Cvik

328