1.FC Žamberk | První výhra B týmu v jarní části sezóny
5028
single,single-post,postid-5028,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

11 Dub První výhra B týmu v jarní části sezóny

TJ Sokol Libchavy – 1. FC Žamberk 1:4 (0:1)

 

Branky: 87. z pen Kovář Jiří – 12. Krejsa Oldřich, 63. Huška Pavel, 75. Kudlačík Jakub, 85. Janata Daniel

 

Libchavy:

Fišer David – Šalda Michal, Pulkrábek Jaroslav, Hrabovský Jan, Motyčka Matěj, Kovář Jiří, 72. Adamec Jan (72. Síč Petr), Kašpar Jiří (60. Sýkora Daniel), Blažek Jaroslav (27. Abrahám Matěj), Musil Jakub, Honz Pavel (59. Čerman Patrik)

 

Žamberk:

Vanický Jakub –

Vencl Petr, Kašpar Jiří, Janata Daniel, Hernych Tomáš –

Plundra David (79. Lesák Lubomír), Krejsa Oldřich, Hauptmann Patrik (74. Cvik Mikuláš), Ulrych Jakub (50. Kudlačík Jakub) –

Chládek Petr, Bednařík Milan (59. Huška Pavel)

 

V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání s minimem šancí na obou stranách. Tento průběh narušila pouze 12. minuta, kde se po dohrané standardní situaci otočil na malém vápně Krejsa a poslal Žamberk do vedení. Domácí se sice snažili, byli více na míči, ale do šancí se nedostávali.

V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání. Domácí byli více na míči, ale Žamberk je organizovanou obranou do šancí nepouštěl. Do útoku však toho Žamberk v prvním poločase také příliš nepředvedl. Výjimkou byla 12. minuta, kdy Žamberk rozehrával standardní situaci, po níž se na malém vápně k míči dostal Krejsa, otočil se kolem domácích obránců, poslal Žamberk do vedení 0:1 a zároveň tak stanovil i poločasový výsledek.

Ve druhém poločase Žamberk prostřídal a k dobré obraně začal být nebezpečný i směrem dopředu.  V 63. minutě se na velkém vápně uvolnil Pavel Huška a střelou do šibenice zvýšil na 0:2. O 12. minut později bylo ještě veseleji, když po dorážce zvyšoval svým premiérovým gólem v mužských kategoriích Kuba Kudlačík na 0:3. O chvíli později se ke střele dostal Mikuláš Cvik, ale jeho dělovka skončila pouze na tyči. Nejhezčí akce utkání se zrodila v 85. minutě. Po kombinaci středem hřiště se dostal z pozice stopera do samostatného úniku Daniel Janata a svůj nájezd chladnokrevně zakončil, 0:4. V 87. minutě přišlo snížení domácích, kdy už ne zcela koncentrovaná obrana Žamberku pustila do útočníka do samostatného úniku, který vyřešil pouze za cenu faulu Kuba Vanický. Kopala se tedy penalta, kterou domácí spolehlivě proměnili a stanovili tak konečný výsledek na 1:4.

V příštím kole zajíždí naše B mužstvo do Červené Vody, kde se utká s místním FC Jiskra 2008 B. Doufejme, že první jarní výhra B tým nakopne a dokáží jak herně, tak i výsledkově navázat na druhý poločas v Libchavách.

380