1.FC Žamberk | Další zbytečná ztráta bodů v Rosicích
5120
single,single-post,postid-5120,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

08 Kvě Další zbytečná ztráta bodů v Rosicích

TJ SOKOL ROSICE NAD LABEM – 1.FC ŽAMBERK 3:1 (1:1)

34. Růžička, 60. Bartoš, 84.Pipek – 31. Lukáš Franke

Nepříjemná ztráta důležitých bodů v zápase týmů, které se zachraňují v soutěži. Ve vcelku vyrovnaném zápase byli domácí produktivnější v koncovce a proto se po zásluze radují z vítězství. Nám opět zbyly jen oči pro pláč a naše situace v tabulce je nadále kritická. Nezbývá nám nic jiného než se plně soustředit na domácí zápas s Tatenicemi, ve kterém musíme bezpodmínečně vyhrát.

Začátek zápasu byl opatrný a těžištěm hry byl především střed hřiště. První náznak šance měli domácí v 19 min., střela útočníka ale skončila jen v boční síti. Naši první šanci měl v 30 min. Tomáš Kotyza po přesném pasu za obranu od Kuby Rudoleckého, střelu ale srazil brankář na roh. Z následného rohu našel Pavel Huška hlavu Lukáše Frankeho a vedli jsme – 0:1. Tak jak to bohužel v našich zápasech bývá, naše radost trvale jen krátce. V 33 min. se opřel v rohu vápna domácí Růžička a jeho utěšená střela znamenala vyrovnání – 1:1. Hned vzápětí přišla pohledná akce v podání Pavla Hušky a Mikuláše Cvika a technickou střelu Mikuláše se štěstím vytáhl brankář na roh. V závěru poločasu se mohli naopak do vedení dostat domácí, ale David Vítek skvěle vyběhl a chytil tutovku domácích.

První šanci druhého poločasu a hned 100% si vytvořil Mikuláš Cvik v 48 min., kdy využil zaváhání obránce a postupoval sám na brankáře, jeho střela se ale mezi tyče nevešla. V 52 min. aktivní Pavel Huška našel po centru z pravé strany Mikuláše Cvika, jeho střela byla ale zblokována. O chvilku později přišel krásný moment Pavla Hušky, jeho střela za velkým vápnem ale jen olízla domácí břevno. A tak přišel trest v 59 min. a zřejmě rozhodující moment zápasu. Naše další zbytečná ztráta míče, rychlý brejk a domácí Bartoš nám nadělil lekci z produktivity a technickou střelou do šibenice otočil vývoj zápasu – 2:1. Následně jsme sice měli častěji míč na svých kopačkách, ale naše nepřesnost na míči a zbytečné ztráty nahrávali domácím. Jeden z rozhodujících momentů přišel v 78 min., kdy byl ve vyložené šanci zasažen loktem Míša Pavelka, ale rozhodčí Valenta nepochopitelně nechal pokračovat ve hře. V 80 min. jsme měli další šanci Lukášem Frankem po centru Pavla Huška, střela ale skončila těsně vedle. A tak jako přes kopírák přišel trest v 85 min., další zbytečná ztráta míče a smrtící brejk domácích, který zakončil třetím gólem Pipek – 3:1. V následném tlaku přišlo další zatmění rozhodčího Valenty a neodpískaná 100% ruka v domácí šestnáctce. Následně byl zápas ukončen za velké radosti domácích hráčů. Není našim zvykem si stěžovat na rozhodčí, ale výkon rozhodčího Valenty z nedalekého Letohradu byl velkou kaňkou zápasu.

Přesto je třeba sportovně přiznat, že jsme se zapříčinily o zbytečnou prohru především sami svou bídnou produktivitou a spousty nepřesnostmi v naší hře.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Molnár, Kuba Stejskal, Jirka Trejtnar (86. Kuba Kudlačík) – Filip Bartoš (71. Míša Pavelka), Lukáš Franke, Kuba Rudolecký, Jaroslav Jírů, Pavel Huška – Mikuláš Cvik (86. David Plundra)

Žluté karty : Kuba Stejskal, Jirka Trejtnar a Luděk Šedivý
Střely na branku 2:3, Střely mimo branku 5:9
Rohy 4:6, Fauly 13:14, ofsajdy 3:3

355