1.FC Žamberk | DOROST – ZBYTEČNÁ ZTRÁTA V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ
5206
single,single-post,postid-5206,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

22 Kvě DOROST – ZBYTEČNÁ ZTRÁTA V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ

 Žamberk : Rudoltice 0:1(0:0)

Branky: Minář

Ani další zápas jsme nedokázali proměnit ve tři body. Troufnu si říct, že v tomto zápase jsme tomu byli zatím v jarní části sezóny asi nejblíže.

I tento zápas nás trápila marodka tří hráčů ze základní sestavy. Další zranění si nese Dominik Gottwal, kterého jsme z tohoto důvodu na tento zápas museli dát do branky, a Jirku Bartoše vyzkoušet v poli. Hra v prvním poločase nebyla z naší strany vůbec špatná, byli jsme více na míči a snažili se dostat do nějaké šance. První šance přišla ve 13. minutě, kdy nadšeně hrající Kryštof Hájek dorážel míč do prázdné branky po chaosu ve vápně. Hostující obránce si spletl sport a míč rukou vyboxoval ven – penalta. Bohužel nás drží deka výsledková, tak i penaltová. K penaltě se tentokrát postavil Ruda Toman a opět jsme pokutový kop neproměnili. Zbytek poločasu nepřinesl žádné vyložené šance. Až ve 43. minutě si Vojta Cvik udělal z hostujících hráčů kuželky a došel až do vápna, bohužel nedokázal zamířit přesně.

V druhém poločase jsme se snažili především trpělivě pokračovat ve stejném výkonu jako v poločase prvním. Druhý poločas zářil náš kapitán (čerstvý maturant) Vojta Cvik, který svým nadšením a odvahou se snažil výsledek zlomit. Nehráli jsme vůbec špatně, ale nedokázali jsme se bohužel propracovat do bezprostředního ohrožení soupeřovi branky. Závěr utkání jsme hrozně chtěli zlomit na naši stranu, na hráčích bylo vidět obrovské odhodlání a bojovnost. Bohužel v 86. minutě přišla jediná šance hostujících, kdy se jim podařilo vystřelit z velké dálky a míč bohužel zapadnul za Dominikovi záda. Tento moment z mého subjektivního pohledu naprosto otřesně vyhodnotil hlavní rozhodčí, který nepozastavil hru z důvodu střídání i přes signalizaci pomezního. Což nás samozřejmě neopravňuje z výsledku vinit rozhodčího, především jsme si toto utkání prohráli naší neefektivitou v koncovce. Bylo by zbabělé říkat, že za dnešní ztrátu může rozhodčí.

Dnešní zápas i přes nepřízeň výsledku byl velice bojovný a já jsem za dnešní výkon na kluky velice hrdý a jsem moc rád, že na hřišti nechali úplně vše. #zažamberk

Dominik Gottwald – Ondra Veselý, Lukáš Jedlička, Vojta Cvik, Martin Václavek (59. Matouš Nýdl) – Ruda Toman, Kuba Kudlačík, Matěj Dušek, Robin Kos – Jirka Bartoš, Kryštof Hájek (86. Honza Bureš)

Trenér: Mikuláš Cvik

273