1.FC Žamberk | Krajský přebor mladší přípravky – 29.5.2022 Vysoké Mýto
5260
single,single-post,postid-5260,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

31 Kvě Krajský přebor mladší přípravky – 29.5.2022 Vysoké Mýto

Na poslední kolo krajského přeboru přípravek jsme odcestovali do Vysokého Mýta. Kromě domácích dětí jsme se utkali ještě s klukama z Lanškrouna. Vzhledem k nadcházejícím akcím, které naše děti čekají se tým trenérů rozhodl posunout čtyři děti do starší přípravky. K tomu se přidali omluvenky z důvodu nemocí a rodinných akcí od čtyř dětí ze „žlutého“ týmu a čtyř dětí z „modrého“ týmu. Bohužel se přítomným dětem nepodařilo absentující a posunuté děti o kategorii výš nahradit a tak vůbec poprvé v letošní sezóně jsme z turnaje odjížděli s „prázdnou“. Věříme, že pro naše děti jsou nasbírané zkušenosti nesmírně cenné. Poznání, že nemám v týmu kamaráda, který to za mně odbojuje a výsledek týmu stojí na mé snaze je do budoucna k nezaplacení!!!

 

Žlutý tým:

Sestava: Matěj Krátký, Štěpán Barvínek, Samuel Skucius, Jakub, Hodek, Jakub Gažák, Eliáš Plundra, Nikolas Šroler

 

  1. FC Žamberk vs FO Lanškroun 8:9

Začátek prvního utkání se hrál nahoru a dolu v ne moc vysokém tempu a bez nápadu, což vyústilo k našemu prvnímu inkasovanému gólu. Kluci se ale rychle oklepali a začali hrát svoji hru, dali tři branky a zápas vypadal mnohem příznivěji. Druhý poločas začal lépe pro nás. Vedli jsme dokonce o čtyři branky, soupeř ovšem využil naší špatné hry během obranné fáze, kdy jsme se nedokázali včas vrátit a přepnout do obrany, a skóre dorovnal. V poslední minutě zápasu poté navýšil na jednogólový rozdíl.

Zmínil bych výkon našeho brankáře Matěje Krátkého, který se blýskl několika krásnými zákroky a bez kterého mohl zápas dopadnout mnohem hůře.

střelci: 3x Štěpán Barvínek,  2x Jakub Gažák,  2x Jakub Hodek, Eliáš Plundra

 

  1. FC Žamberk vs SK Vysoké Mýto 4:11

Ve druhém zápase jsme proti silnému domácímu týmu dlouho drželi vyrovnanou hru, kluci se vzchopili po předchozím nezdaru a začali makat na sto procent. To na výhru bohužel nestačilo a soupeř nás přehrával jak kombinačně tak rychlostně. Nutno ovšem říci, že měl v týmu někdy i o dvě hlavy vyšší děti než my. Přesto jsme se dostali do několika šancí, některé jsme proměnili, jiné chytil skvěle chytající brankář domácích.

střelci: 2x Jakub Hodek, 2x Štěpán Barvínek

Poučení z těchto zápasů: hrát na plno až do konce, poctivě se vracet i z pozice útočníka zpět do obrany a nevzdávat žádný souboj, nikdo jiný to za nás nevybojuje.

 

Modrý tým:

V neděli dne 29. 5. 2022 se naši kluci z modrého týmu utkali na stadionu ve Vysokém Mýtě s domácím týmem a s týmem z Lanškrouna. Na soupisce nám chybělo několik opor, které hráli za žlutý tým. Hned v prvním zápase proti Lanškrounu bylo vidět, že klukům scházela bojovnost a nasazení, kdy někteří na hřišti dokonce zívali a zápas tzv. odchodili. V tomto duchu se nesl i druhý zápas, o čemž svědčí i konečné výsledky. Za předvedený výkon bych chtěl pochválit Robina Hájka, který v prvním zápase chytl několik vyložených šancí soupeře a ve druhém zápase již jako hráč předvedl pěkné individuální akce. Na vyrovnané zápasy byl však jeden bojovník v týmu opravdu málo.

Výsledky:

1. FC Žamberk vs FO Lanškroun    3 : 14

střelci:  Matouš Šrefl, Tomáš Koudelka, Maty Fogl

1. FC Žamberk vs SK Vysoké Mýto    1 : 16

střelci:   Robin Hájek

348