1.FC Žamberk | Prohra v Libišanech po velmi dobrém prvním poločase
5280
single,single-post,postid-5280,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

06 Čer Prohra v Libišanech po velmi dobrém prvním poločase

FC LIBIŠANY – 1. FC ŽAMBERK 6:1 (1:0)

82. Kuba Táborský

Prohra na hřišti suveréna soutěže, který výkonnostně patří minimálně do špičky Pardubického přeboru.
Přes nakonec vysokou prohru, jsme drželi krok zejména v prvním poločase. V tom druhém, částečně i vlivem našeho střídání, se projevila větší kvalita domácích a to vše se odrazilo na konečném skóre. Svůj debut si za zraněného Davida Vítka v brance odbyl Kuba Vanický a podal výborný výkon. Vzhledem k vývoji ostatních zápasů bude nutné v posledních dvou kolech 100% bodovat, abychom živili naději k vytoužené záchraně.

Začátek zápasu se odehrál v režii domácích, kteří měli míč častěji na svých kopačkách a hned v 6. a 11. minutě musel předvést své zákroky Kuba Vanický. Hned vzápětí v 12 min. přišla naše 100% šance. To Pavel Huška narýsoval kolmici na Tomáše Kotyzu, který běžel sám na domácího brankáře, bohužel jeho střela se mezi tyče nevešla…V 26 min. nás zachránil Kuba Vanický, když vyrazil nad břevno střelu domácího hráče. Naše odpověď přišla v 28 min., kdy přišla přímočará akce dvojice Mikuláš Cvik a Filip Bartoš, ten našel na penaltě Ondru Langa, jeho střelu ale na poslední chvíli srazil obránce na roh. První smolná chvilka přišla v 34 min., kdy nešťastně tečoval míč Tomáš Kotyza za záda Kuby Vanického – 1:0. Do konce poločasu stojí za zmínku ještě šance bývalého reprezentanta Vráti Lokvence, kterou v 36 min. pohotově zlikvidoval náš brankář.
Hned v úvodu druhého poločasu jsme přežili dvě vyložené šance domácích, které v krátkém sledu orazítkovali břevno naší branky. V 49 min. se opět vytáhl náš nejlepší hráč Kuba Vandas, který reflexivně vyrazil další tutovku domácích. Definitivní zlomení našeho odporu přišlo po rohu v 53 min., kdy se hlavou s pomocí teči prosadil domácí Fidra – 2:0. Poté jsme z preventivních důvodů stáhli naše hráče a dali příležitost klukům z rezervy, který nám v tomto zápase pomohli. Ani oni ale nezmírnili tlak domácích, který byl korunován dalším brankami v 61. O. Krajákem, v 70 min. Bukačem, v 73 min. L. Krajákem a 77 min. druhým vlastním gólem – 6:0. O čestnou branku se postaral další debutant v naší sestavě Kuba Táborský, který zužitkoval centr Tomáše Kotyzy – 6:1.

V tomto zápase se plně projevila síla a kvalita domácího mužstva, kterému gratulujeme k postupu do Pardubického přeboru. My se již plně musíme koncentrovat na domácí zápas se Zámrskem v neděli 12.6., kdy musíme bezpodmínečně získat 3 body. Za tým můžu slíbit, že pro to uděláme maximum!!!

Kuba Táborský – Tomáš Kotyza, Lukáš Franke, Kuba Molnár, Jirka Trejtnar – Filip Bartoš, Jarda Jírů, Mikuláš Cvik (78. David Plundra), Pavel Huška (62. Kuba Táborský), Kuba Huška (57. David Derka) – Ondra Lang (70. Dan Janata)

Střely na branku 13:3, střely mimo branku 10:7
Ofsajdy 5:0, Rohy 6:3, Fauly 4:11

295