1.FC Žamberk | JAKO CUP 2022 U9 Hradec Králové – 11.-12.6.2022
5325
single,single-post,postid-5325,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

13 Čer JAKO CUP 2022 U9 Hradec Králové – 11.-12.6.2022

Na naše  kluky z kategorie U9 čekala po finále krajského přeboru další výzva v podobě účasti na kvalitně obsazeném dvoudenním turnaji JAKO Cup v Hradci Králové. Dvacet osm týmů, z toho osm prvoligových a další týmy z druhé ligy a národních fotbalových lig bylo rozděleno po sedmi do čtyř základních skupin. Nedělní část turnaje se odehrávala znovu skupinově finálovými boji o celková umístění.

V sobotní základní skupině jsme změřili síly s FC Fastav Zlín, FC Viktoria Plzeň, FK Fotbal Třinec, FC Sparta Brno, FK Brandýs – Boleslav, TJ Sokol Hradiště. Dvě remízy a především prohra s Plzní nás poslaly do skupiny o osmé až čtrnácté místo. Kluci od sobotního rána ukazovali, že jsou v posledních týdnech ve skvělé kondici a psychické pohodě. Občas se ještě objevují chyby v rozehře a pláč po domnělých křivdách a tvrdších osobních soubojích, ale je to už v daleko menší četnosti a intenzitě. Navíc i tyto emoce k dětskému fotbalu patří. Na hřišti jsme předvedli spoustu krásných akcí a svým vzorným nasazením kluci dělali trenérům i rodičům radost. Skupinu jsme tak zakončili na třetím místě se třemi výhrami, dvěma remízami a již zmíněnou prohrou.

 

Poměrně složitý klíč rozdělení do nedělních skupin nám postavil do cesty hned pět prvoligových týmů. Domácí 1.FC Hradec Králové, SK Sigma Olomouc, Dynamo České Budějovice, 1.FC Slovácko a opět FC Fastav Zlín společně se stále se zlepšujícím TJ Sokol Staré Hradiště byli příslibem kvalitních zápasů ve kterých kluci neměli možnost ani na chvíli vydechnout. Už v prvním ranním zápase proti 1.FC Slovácko všem kluci ukázali, v jakém nasazení a kvalitě chtějí celou skupinu odehrát. Postupně jsme si připisovali tři body za vítězství proti daleko zvučnějším soupeřům a jedinou ztrátu jsme zaznamenali po remíze s domácím Hradcem Králové, kde jsme o vítězství přišli až těsně před koncem zápasu. Není tak divu, že jsme i mezi rodiči soupeřů zaznamenaly údiv a dotazy typu – „Kde ten Žamberk vlastně leží?“. Za celé to dvoudenní snažení jsme byli odměněni vítezstvím v nedělní skupině znamenající celkové osmé místo. Klukům patří obrovské poděkování za reprezentaci našeho fotbalového oddílu a rodičům za stále se lepšící povzbuzování na turnajích.

 

Výsledky:

Základní skupina

1.FC Žamberk vs TJ Sokol Staré Hradiště  5:1

střelci: 4x Filip Brdíček, Dominik Šroler

 

1.FC Žamberk vs FC Sparta Bno  3:3

střelci: 2x Oliver Konečný, Filip Brdíček

 

1.FC Žamberk vs FC Viktoria Plzeň  2:4

střelci: 2x Matěj Hrdina

 

1.FC Žamberk vs FC Fastav Zlín  3:3

střelci: 2x Filip Brdíček, Oliver Konečný

 

1.FC Žamberk vs FK Brandýs – Boleslav  5:2

střelci: 2x Filip Brdíček, Jakub Vrba, Štěpán Barvínek, Jakub Hodek

 

1.FC Žamberk vs FK Fotbal Třinec 2:1

střelci: budou doplněni

 

Skupina o 8. – 14. místo

1.FC Žamberk vs 1.FC Slovácko  2:0

střelci: 2x Dominik Šroler

 

1.FC Žamberk vs FC Hradec Králové 3:3

střelci: 2x Filip Brdíček, Štěpán Barvínek

 

1.FC Žamberk vs TJ Sokol Staré Hradiště  3:1

střelci: Oliver Konečný, Jakub Hodek, Štěpán Barvínek

 

1.FC Žamberk vs FC Fastav Zlín 4:1

střelci: 4x Filip Brdíček

 

1.FC Žamberk vs Dynamo České Budějovice 3:2

střelci: 2x Filip Brdíček, Oliver Konečný

 

1.FC Žamberk vs SK Sigma Olomouc  5:1

střelci: 2x Filip Brdíček, 2x Oliver Konečný, Jakub Hodek

 

IMG-20220613-WA0001

 

542