1.FC Žamberk | DOROST – První soutěžní utkání dorostu v Třemošnici
5919
single,single-post,postid-5919,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

28 Srp DOROST – První soutěžní utkání dorostu v Třemošnici

Třemošnice : FC Jiskra 2008/Žamberk 3:0 (0:0)

První kolo nové sezóny dorostu bylo z důvodu počasí odloženo, tudíž prvním oficiálním kolem byl výjezd do Třemošnice, který skončil prohrou 3:0.

S novou sezónou přišlo zúžení našeho kádru, a tudíž jsme byli nuceni spojit síly s družstvem Jiskry 2008, se kterou pro tuto sezónu tvoříme souklubí. Tento krok vnímáme jako posun vpřed, především v konkurenci, která v loňské sezóně v našem kádru chyběla.

Do Třemošnice jsme zajížděli po dvou přípravných utkání, tudíž naše sehranost nebyla úplně ideální. To se projevilo především v prvních 20. minutách, kdy nás družstvo Třemošnice drtilo svou převahou a my jsme nevěděli, co dřív. Nebýt našeho brankáře Jirky Bartoše, tak jsme mohli ve 25. minutě prohrávat 3:0 a nemohli bychom se vůbec divit. Druhá část prvního poločasu už byla daleko lepší, daleko více jsme se srovnali, především ve středu hřiště a dokázali jsme si vytvořit několik slibných příležitostí. Ve 33. minutě šel Jáchym Tobiáš sám na branku, ale bohužel jeho střela minula levou tyč. Zbytek poločasu se už nesl v duchu nepřesností na obou stranách, a tak se do kabin šlo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu jsme šli především s tím, že pokud máme uhrát nějaký výsledek, tak jinak než bojovností to nepůjde. V 50. minutě po chybě domácí obrany se Martin Tinka dostal k míči před brankáře, ale bohužel se mu nepodařilo střelu umístit mezi tři tyče. Náš výkon do 70. minuty byl velice trpělivý a především zodpovědný směrem do obrany, o což se starala stoperská dvojice Ondřej Veselý a Ruda Toman. Bohužel ale v 72. minutě přišla mírná ztráta koncentrace ve středu hřiště a po krásném sólu nám hostující útočník dal branku na 1:0. Tento moment nás srazil na kolena. Zároveň nás srážel i fyzický deficit, který máme a tak už jsme se nezmohli na větší ohrožení branky soupeře. Naopak domácí dokázali využít ještě dvakrát našich nepřesností a zvýšit skóre na 3:0.

Zápas v Třemošnici nám ukázal jasný vzorec, od kterého se můžeme odpíchnout. Fyzička a efektivita v zakončení. Doufám, že následující utkání s týmem Poličky bude výrazně lepší.

Bartoš – Nýdl, Toman, Veselý, Kos – Brebis, Kudlačík, Pekárek (62. Masopust), Dzura – Tinka, Tobiáš

Trenéři: Martin Opravil, Mikuláš Cvik

273