1.FC Žamberk | Mladší žáci – Jiskra 2008-Žamberk
5922
single,single-post,postid-5922,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

28 Srp Mladší žáci – Jiskra 2008-Žamberk

Po třech přípravných zápasech s kvalitními soupeři (Jablonné n/O, Letohrad, Malšova Lhota) jsme k prvnímu mistrovskému zápasu vyrazili do krásného areálu v Červené Vodě. Bohužel už týden chodili trenérům samé omluvenky (zranění, dovolené) a trenéři prožili hodně nepříjemný týden, kde se řešilo s kým mistrovský zápas odehrajeme. Kromě odehrání vlastního zápasu mladších žáků musíme počítat každý zápas s doplněním týmu starších žáků, který se potýká nedostatkem hráčů s dlouhodobými zdravotními problémy. O to větší nálož minut museli někteří naši hráči zvládnout a 3 hráči museli odehrát obě kategorie.
K našemu zápasu jsme museli nastoupit pouze s jedním náhradníkem a to jsme ještě museli přemluvit Tomáše Míka, který více jak 2 roky už žádný mistrovský zápas neodehrál.

Jiskra 2008 – Žamberk 1:10 (1:5)
góly: 3x Černý K., 2x Fogl Š., 2x Krejsa M., Lot J., Černoch T. a Petr J.

Po poměrně vyrovnaném začátku, jsme postupně začali přebírat otěže. Hlavní rozdíl mezi týmy byl v přechodové útočné fázi, kde jsme byli drzejší a kombinačně vyspělejší. Po čtyřgólovém vedení jsme trochu vypadli ze hry a soupeř hru vyrovnal. Dokonce jsme i špatným vyhodnocením útoku soupeře dostali laciný gól, ale více jsme soupeři nedovolili.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu a utkání jsme měli pod kontrolou.

Musíme všechny kluky pochválit, jejich pohyb byl po celou dobu na dobré úrovni a kluci se pořád snažili sehrávat kombinační akce. I díky tomu si kluci mohli užít závěrečnou děkovačku rodičům, kteří jim přišli fandit. Z jednotlivců musíme  pochválit Tomáše Černocha, který podal svůj nadstandartní výkon a svoji kombinační hrou přečísloval soupeře. Výborný ofenzivní výkon podal Šíma Fogl, svojí rychlostí a práci s míčem rozebíral obranu soupeře. Očekávanou jistotou byl Honzík Lotů a Matěj Krejsa.

Očekávaný návrat dětí z dovolené rozšíří náš kádr a snad i ještě zvýší kvalitu, kterou budeme proti silnějším soupeřům potřebovat.

Příští týden doma hostíme Jablonné n/O, se kterým jsme odehráli přípravný zápas a víme, že nás nečeká nic lehkého.

hra1 hra 2 zdravení

344