1.FC Žamberk | DOROST – zbytečná ztráta proti Proseči
6060
single,single-post,postid-6060,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

25 Zář DOROST – zbytečná ztráta proti Proseči

Jiskra 2008/1.FC Žamberk : Proseč 1:2 (1:0)

Branky: Kudlačík, Janko, Romportl

Další bodová ztráta, a tentokrát si můžeme říct, že zbytečná. Do zápasu jsme šli znovu ve velice oslabené sestavě, kdy podzimní nachlazení skolilo hned několik hráčů našeho týmu. Tudíž jsme v sestavě nemohli být nijak zvlášť kreativní a pracovali jsme s tím, co máme.

Začátek prvního poločasu byl takový chaotický, spousta nepřesností z obou stran. V 9. minutě si ale hostující tým vytvořil velice slibnou příležitost, kterou ale Jirka Bartoš s přehledem vychytal. Další průběh měl pod kontrolou spíše hostující tým a my jsme hrozili z rychlých protiútoků. Ve 28. minutě jeden z nich využil útočník Martin Tinka, uvolnil se ve vápně, ale bohužel nezachoval chladnou hlavu a trefil brankáře. O pár minut později nás opět dohnala naše efektivita, kdy v podstatě naprosto prázdnou branku netrefil Jáchym Tobiáš. Ke konci poločasu se ale převaha přenesla zase na naši stranu, a především úniky Martina Tinky nám přineslo i první branku. Martin se utrhnul od obrany, navedl si míč z levé strany, přihrával pod sebe a Kuba Kudlačík chladnokrevně zakončil a šli jsme do vedení a do kabin za stavu 1:0.

Prvních pár minut druhého poločasu moc kvality nepřineslo, z pohledu diváka by se to dalo nazvat tak trochu „vesnickou holomajznou“. Potom jsme začali nad hrou opět trochu přemýšlet a v tento moment jsem byl naprosto přesvědčený, že pokud takový výkon vydrží do konce, tak o body nemůžeme přijít. Jenže v 55. minutě přišel zlom. Pepa Jaroš se skvěle uvolnil mezi obránci a šel sám na branku, bohužel nedal. Tato chvíle, jako kdyby nás úplně položila. Od tohoto momentu si tým Proseče šel pro obrat. V 64. minutě po hezké akci tým hostujících vyrovnal. Začali mít navrch jak fotbalově, tak především fyzicky. Všude jsme byli pozdě. To se taky projevilo v 71. minutě, kdy jsme nestíhali soupeře a museli jsme ho faulovat ve vápně, což náš stoper Ondra Veselý nenesl vůbec dobře. Hosté pokutový kop s přehledem proměnili. Zbytek zápasu jsme se snažili výsledek ještě zvrátit, ale fyzická síla našich hráčů už nebyla, tudíž konečný výsledek 1:2.

Tato prohra nás velice mrzí, protože jsme se potřebovali chytnout a průběh zápasu byl pro nás velice nakloněn. Jsem ale rád, že kluci výkon odmakali. Následující dny budou pro nás velice náročné protože nás čeká tzv. Anglický týden, kdy hrajeme neděle-středa-neděle. Tak věřím, že v následujících utkáních už nějaké body urveme.

Na závěr bych chtěl poděkovat ještě trojici hráčů Jirka Bartoš, Kuba Kudlačík a Ondra Veselý, kteří po tomto zápase nastoupili ještě za naše B mužstvo. V tomto zápase ukázali z mého pohledu nadprůměrný výkon. Jen tak dál.

Bartoš Jirka – Veselý Ondra, Brebis Aleš, Kadrnožka Ondra, Kos Robin – Kudlačík Kuba, Jaroš Pepa, Hájek Kryštof, Nýdl Matouš -Tinka Martin, Tobiáš Jáchym (46. Pekárek Pepa)

Trenéři: Martin Opravil, Mikuláš Cvik

294