1.FC Žamberk | 2. předkolo poháru mládeže – U10 22.9.2022 Hlinsko
6063
single,single-post,postid-6063,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Zář 2. předkolo poháru mládeže – U10 22.9.2022 Hlinsko

Na naše děti ročníku narození 2013 čekal po postupu z prvního předkola (8.9.2022 – Trutnov – 3. místo) turnaj o postup do kvalifikace poháru mládeže Planeo Cup 2022/2023 v Hlinsku. Postup z druhého předkola si přímo zajistily na jedenácti turnajích nejlepší tři týmy, které dále doplnilo sedm nejlepších týmů na čtvtých místech. Do záverečné kvalifikace se k čtyřicítce postupujících přidá dvacet čtyři týmů, které si zahrály finále minulého ročníku.

Naši kluci z kategorie U10 dlouhodobě ukazují, že pokud mají svůj den, tak jsou schopni sehrát vyrovnaný zápas i proti soupeřům z daleko větších oddílů. Na turnaji v Hlinsku jsme se postupně utkali s oddíly FC Slovan Havlíčkův Brod, SK Nemošice, FC Hlinsko, TJ Sokol Staré Hradiště a FC Sellier Bellot Vlašim.  S bilancí tří vítězství a dvou porážek jsme obsadili postupové třetí místo a kluci se tak mohou připravovat na závěrečnou kvalifikaci o postup do finále této prestižní soutěže.

 

1.FC Žamberk vs FC Slovan Havlíčkův Brod  4:3

střelci: Štěpán Barvínek, Filip Brdíček, Oliver Konečný, Jakub Hodek

Do prvního zápasu jsme vstoupili s velikým odhodláním a poměrně rychle jsme se ujali vedení 3:0. Bohužel se v polovině zápasu podařilo klukům z Havlíčkova Brodu vstřelit branku po které jsme znervózněli a v kombinaci s malým důrazem před naší brankou dovolili  soupeři dokonce vyrovnat. Se štěstím jsme pak zlomili skóre znovu na naši stranu a výsledek v posledních čtyřech minutách uhájili.

 

1.FC Žamberk vs FC Nemošice 6:0

střelci: 2x Oliver Konečný, 2x Adam Černý, Dominik Šroler, Jakub Hodek

Nervozita z prvního utkání se odrazila i do výkonu v prvních minutách druhého zápasu. Po prvních vstřelených brankách jsme se však uvolnili a začali předvádět kombinační fotbal za který jsme byli odměněni radostí z dalších vstřelených branek. Kromě našich kluků si pochvalu v tomto zápase zaslouží i brankář soupeře, který ještě několik dalších šancí zneškodnil svými zákroky.

 

1.FC Žamberk vs FC Hlinsko  8:2

střelci: 3x Jakub Hodek, 3x Oliver Konečný, Filip Brdíček, Adam Černý

Do poloviny zápasu se jednalo o poměrně vyrovnané utkání. Ve druhé polovině jsme už v zápase vyloženě dominovali a soupeř musel zkousnout poměrně vysokou porážku.

 

1.FC Žamberk vs TJ Sokol Staré Hradiště  2:4

střelci: Oliver Konečný, Adam Černý

S klukama ze Starého Hradiště se potkávám na turnajích po celé české republice poměrně často. Jedná se tým ve kterém se v této kategorii sešli ve srovnání s námi poměrně vysoké děti. V průběhu roku se nám podařilo téměř vždy tohoto soupeře ve vyrovnaných zápasech porazit. Tentokrát tomu bylo bohužel jinak. Zápas se odehrál po cca půlhodinové pauze ve které měly děti možnost v kabině doplnit potřebnou enrgii. Na tyto pazy nemáme z minulosti dobré vzpomínky a na několika turnajích se nepodařilo týmu trenérů kluky znovu nastartovat do turnaje. Bohužel ani na tomto turnaji jsme se poklesu koncentrace a nasazení nevyhnuli a už ve čvrté minutě prohrávali kluci 2:0. Postupem času jsme však převzali otěže zápasu a soupeře začali doslova fotbalově mačkat. Rozhodla však produktivita a klid v zakončení. Ve špatně zahájeném zápase jsme ještě dvakrát inkasovali z vykopnutých balonů od branky soupeře a nám se podařilo z velikého množství vyložených šancí vstřelit pouze dva góly. I přes porážku v zápase jsme nakonec kluky museli pochválit za předvedené kombinace, individuální akce a touhu výsledek zvrátit na naši stranu.

 

1.FC Žamberk vs FC Sellier Bellot Vlašim  3:4

střelci: 3x Adam Černý

Jestli se nám nepodařil úvod zápasu proti Starému Hradišti, tak úvod zápasu proti druholigovému klubu z Vlašimi byl doslova černou můrou. Ve 32 sekundě zápasu jsme prohrávali 2:0! Kluci se postupně ze studené sprchy v úvodní minutě vzpamatovali a odehráli hezký zápas za který se rozhodně nemusejí stydět. Zápas znovu rozhodla produktivita v zakončení. Tým trenérů si z turnaje odnáší spoustu poznatků na kterých je potřeba v dalším období zapracovat.

 

1. FC Žamberk měl před tímto turnajem jistotu účasti v závěrečné kvalifikaci už v kategoriích U8 (děti ročníku 2015) a U9 (děti ročníku 2014) a díky postupu kluků z U10 máme v přípravkových kategoriích v závěrečné kvalifikaci tři týmy a jsme tak nejúspěšnějším týmem okresu Ústí nad Orlicí. Navíc i naše nejstarší přípravkové děti U11 odehrály předkolo velmi dobře a určitě nepropadly.

Kvalifikace, do které v každé katogorii postoupilo 64 nejúspěšnějších týmů z celé ČR, bude rozehrána od 3.10.2022 od nejmenších dětí U8. V osmi skupinách po osmi týmech se bude bojovat o tři přímá postupová místa do finálového turnaje. Na rozlosování soupeřů a místo turnaje ještě netrpělivě čekáme. Držte nám palce, aby se našim dětem podařilo dobře reprezentovat žamberecký fotbal a třeba i postoupit na závěrečný finálový turnaj 24 nejúspěšnějších týmů.

306