1.FC Žamberk | Fotbal nemá logiku a prohra v Jehnědí…
6091
single,single-post,postid-6091,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

28 Zář Fotbal nemá logiku a prohra v Jehnědí…

FK JEHNĚDÍ 1980 – 1.FC ŽAMBERK 2:1 (0:0)

62. Jirka Trejtnar

Nečekaná a hodně smolná porážka v dohrávce 7. kola pro nás znamená nejen první prohru v soutěži, ale také ztrátu možnosti jít do čela tabulky soutěže. Samotný zápas se přitom odehrál především v naší režii a můžeme jen litovat naší mizerné střelecké produktivity, že si nakonec neodvážíme ani bod. Pro ilustraci průběhu zápasu svědčí celkový poměr střel na branku v poměru 14:2 v náš prospěch, fotbal je ale bohužel někdy krutý a domácí ze dvou střel na branku vytěžili všechny tři body… Nám nezbývá než na vše rychle zapomenout a plně se koncentrovat na nedělní zápas na horké půdě Dobříkova.

Zápas jsme začali zostra a hned ve 2 min. měl tutovku na hlavě Jarda Jírů, brankář ale střelu vyrazil skvělým zákrokem na roh. Z jeho následného rozehrání přišla tutovka č.2, ale hlavičku Ondry Langa po centru Pavla Hušky zblokoval tělem domácí obránce. V 9 min. vybojoval míč na pravé straně Jarda Jírů a po centru Kuby Rudoleckého střílel mimo tyče Pavel Huška. Ve 12 min. měl možnost ideální standardní situace z hranice vápna Pavel Huška, ale jeho střela skončila jen na zdi domácí obrany. Zápas jsme měli pevně ve svých rukou a bylo jen otázkou času, kdy přijde první gól. Na další šanci jsme čekali do 30 min., kdy se po skrumáži dostal k míči Kuba Huška, ale bohužel trefil z hranice penalty jen domácího obránce. O chvilku později vyrazil do brejku Lukáš Franke, našel na pravé straně šestnáctky Kubu Hušku, ten ale na podzim na první gól stále marně čeká. V 34 min. se rozeběhl na levé straně kapitán Jirka Trejtnar, s míčem prošel až do ideální palebné pozice, ale samotnou koncovku nakonec prováhal. Hned o minutu řešil průnik Jardy Jírů až domácí brankář. Jarda Jírů byl při chuti a v 37 min. si po jeho stříleném centru málem srazil míč do sítě dobíhající obránce. Tečku za prvním poločasem napsala střela Kuby Hušky po narážečce s Ondrou Langem, tu ale vyrazil brankář na roh.

Hned zkraje druhé půle přišel šok pro naše barvy. Kubovi Vanickému nešťastně odskočil v 50 min. míč a jeho následný faul posoudil rozhodčí jako penaltový. Domácí nabídnutou šanci Gregarem využili a z první střely na branku se ujali vedení – 1:0. Vyrovnání mohlo přijít v 60 min., kdy z rohu nacentroval Pavel Huška na hlavu Ondry Langa, zazvonila ale pouze levá tyč, z dorážky mohl ještě vyrovnat Mikuláš Cvik, ale střelu zblokoval obětavý obránce. Vyrovnání jsme se nakonec dočkali v 62 min., to se na pravé straně uvolnil Jarda Jírů a jeho centr zkušeně využil Jirka Trejtnar – 1:1. V 63 min. přišel další z našich mnoha rohů a další šanci Ondry Langa zlikvidoval brankář. V 67 min. postupoval Mikuláš Cvik na domácího brankáře, ve vyložené šanci byl sražen a následný trestný kop z ideální parkety v gól nepřetavil Ondra Lang. Domácí mužstvo jsme přišpendlili na jeho polovinu a tlačili se za rozhodnutím, nadšený domácí tým ale dlouho odolával. Navíc přišla 82 min., domácí Gregar vystřelil z dvaceti metrů a Kuba Vanický jeho střelu procedil mezi prsty do sítě – 2:1.. Závěrečný nápor už domácí přečkali a nakonec tak slavili vítězství, které jim dnes doslova spadlo do klína.

Kuba Vanický – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Kuba Molnár – Jarda Jírů (76. Filip Bartoš), Kuba Rudolecký, Lukáš Franke, Pavel Huška, Jirka Trejtnar – Ondra Lang (84. Petr Chládek), Kuba Huška (49. Mikuláš Cvik)

Střely na branku 2:14, mimo branku 1:4
Ofsajdy 2:1, Rohy 3:7, Fauly 14:7

Žlutá karta Jirka Trejtnar

330