1.FC Žamberk | Prohra v Lanškrouně po špatném prvním poločase
6196
single,single-post,postid-6196,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

16 Říj Prohra v Lanškrouně po špatném prvním poločase

FOTBALOVÝ ODDÍL LANŠKROUN B – 1. FC ŽAMBERK 2:1 (1:0)

61. Jirka Trejtnar

Druhá prohra v soutěži po matném výkonu, především v prvním poločase. Domácí pojali zápas velmi prestižně a povolali do zbraně hráče A týmu v čele s kanonýrem Ptáčkem a v prvním poločase byli rozhodně nebezpečnější než náš tým. Naši kluci svůj výkon ve druhém poločase sice zlepšili, vyrovnali skóre zápasu, ale na bodový zisk jsme dnes nakonec nedosáhli.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a využívali náš chladný vstup do zápasu. Nejprve v 4 min. pronikl do šestnáctky domácí útočník, trefil ale jen boční síť. Další zaváhání naší defenzívy mohlo být potrestáno v 11 min., ale střela Ptáčka se mezi tyče nevešla. Další šance domácích se narodila v 23 min., ale domácí útočník se na zadní tyči neprosadil. V 25 min. jsme se do první šance dostali i my. Lukáš Franke vyvezl míč a našel krásnou přihrávkou Kubu Rudoleckého, který postupoval úplně sám na domácího brankáře, koncovku ale nezvládl a střela skončila vedle…V době, kdy aktivita domácích ustávala přišel překvapivě první gól, to v 32 min. domácí nacentrovali z pravé strany, od Kuby Stejskala se dostal nečekaně míč ke kanonýrovi Ptáčkovi, který prostřelil brankáře Vítka – 1:0. Naší odpovědí byla individuální akce Mikuláše Cvika z 39 min., střela ale skončila vedle.

Do druhého poločasu jsme vstoupili sice aktivně, ale především v ofenzívní části jsme byli dlouho téměř neškodní. Až přišla 58 min., kdy ze standardní situace našel Pavel Huška kapitána Jirku Trejtnara, jeho střelu ale na poslední chvilku zblokoval na čáře obránce. Naše zvýšená aktivita byla odměněna v 61 min., kdy dlouhý míč z obrany prodloužil Lukáš Franke na Petra Chládka, ten ještě připravil palebnou pozici Jirkovi Trejtnarovi, který přízemní střelou nedal brankáři sebemenší šanci – 1:1. Než se domácí vzpamatovali z vyrovnání mohlo být pro ně ještě hůře, přišel jeden ze zlomových momentů zápasu. V 63 min. našel z rohového kopu Pavel Huška hlavu Kuby Molnára, jeho gólovou hlavičku ale zastavil se štěstím na brankové čáře domácí obránce…Nedáš dostaneš, přišla 66 min. domácí vrátili centrem míč do šestnáctky a Smrkal hlavou rozhodl utkání. Zbytek zápasu se domácí zaměřili na udržení tříbodové výhry a nám nezbývalo než útočit do plné domácí obrany. I přes místy výrazný tlak jsme si vytvořili pouze jedinou šanci, kdy Lukáš Franke střelou v 89 min. našel jen domácího brankáře.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal (79. Ondra Veselý), Kuba Molnár – Jarda Jírů, Kuba Rudolecký, Lukáš Franke, Pavel Huška (88. Dan Janata), Filip Bartoš (46. Petr Chládek) – Mikuláš Cvik (83. Kuba Kudlačík)

Střely na branku 3:2, mimo branku 8:5
Ofsajdy 1:3, rohy 5:2, fauly 13:21
Žluté karty Lukáš Franke, Jarda Jírů, Luděk Šedivý

242