1.FC Žamberk | Prohra ve šlágru kola se Sloupnicí a čelo tabulky se nám vzdaluje…
6228
single,single-post,postid-6228,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

24 Říj Prohra ve šlágru kola se Sloupnicí a čelo tabulky se nám vzdaluje…

1. FC ŽAMBERK – SK SLOUPNICE 0:1 (0:0)

80. Mikulecký

V zápase dvou aspirantů na postup jsme nakonec tahali za kratší konec provazu a připsali si tak první domácí porážku. Nás mohou obzvlášť mrzet zahozené šance z prvního poločasu, kdy jsme mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Vzhledem k tomu, že jsme se za celý zápas ale netrefili mezi tři tyče brankáře Voleského, tak těžko můžeme pomýšlet na vítězství. Hosté nakonec vytěžili výhru v závěru brankou Mikuleckého a odváží si tak tři body. Nám nezbývá se plně konsolidovat na poslední dvě kola podzimu a udržet se v kontaktu s čelem tabulky.

Do zápasu jsme vstoupili dobře sehraným rohovým kopem, který rozehrál Pavel Huška a z hranice vápna zakončoval Jirka Trejtnar, střela ale skončila nad brankou soupeře. V 11 min. přišla naše první vyložená šance, kdy se po levé straně prosadil Mikuláš Cvik, místo přihrávky na volného Petra Chládka ale volil střelu, kterou vyrazil brankář na roh. Z jeho rozehrání přišla tutovka č.2, centr Pavla Hušky hlavičkoval Kuba Molnár z ideální pozice o pár centimetrů mimo branku. V této fázi jsme soupeře přitlačili na jeho polovinu a gól doslova visel ve vzduchu. Přišla 17 min., centr Pavla Hušky se vrátil na hranici vápna k Mikulášovi Cvikovi, jeho střelu kontroloval brankář Voleský jen pohledem, skončila ale opět jen pár centimetrů vedle branky. Tyto gólové momenty bohužel přinesly nervozitu na naše kopačky, začali jsme zbytečně ztrácet jednoduché míče a soupeř začal být aktivnější. Mimo střely do boční sítě v 25 min. a několik rohových kopů si ale žádnou vyloženou šanci nevytvořil. Dvakrát škoda, že se nám nepodařilo využít rychlý brejk v 45 min., kdy jsme postupovali tři na osamoceného obránce, Jirka Trejtnar ale finální přihrávku na Mikuláše Cvika nezvládl.

Druhý poločas začal podobně jak ten první končil, obě mužstva čekala na chybu soupeře a pozorně bránila. Z naší strany stojí za zmínku 51 min, kdy po standardní situaci skončila tečovaná střela Mikuláše Cvika pouze dalším rohem. V 63 min. se hned dvakrát vyznamenal David Vítek, který nejdříve skvěle vyrazil střelu hostujícího útočníka na roh. Z jeho rozehrání přišla další nepříjemná střela za velkým vápnem, David ale naše mužstvo opět podržel. Naší odpovědí přišla velká šance v 72 min., kdy po rychlém brejku našel Mikuláš Cvik na hranici penalty Kubu Rudoleckého, jeho střela byla ale na poslední chvíli zblokována.. Nedáš – dostaneš, přišla 80 min., hosté se dostali k centru z levé strany a na zadní tyči se prosadil zcela volný Ondřej Mikulecký – 0:1. Naše mužstvo se pokusilo v závěru o vyrovnání, ale série centrů do velkého vápna již změnu skóre nepřinesla a hosté si odvážejí velmi cennou výhru.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Kuba Molnár – Jarda Jírů (76. Kuba Kudlačík), Kuba Rudolecký, Lukáš Franke, Pavel Huška, Jirka Trejtnar – Mikuláš Cvik, Petr Chládek (60. Filip Bartoš)

Střely na branku 0:6, střely mimo branku 6:1
Rohy 6:10, ofsajdy 4:1, fauly 13:13
Žluté karty Lukáš Franke

337