1.FC Žamberk | Turnaj Bambiny Choceň 22.10.2022
6237
single,single-post,postid-6237,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

24 Říj Turnaj Bambiny Choceň 22.10.2022

V sobotu 22.10. nás čekal v Chocni poslední venkovní turnaj. Tentokrát jsme odjížděli v podstatě v kompletní sestavě a je dobře, že jsme mohli děti trochu prostřídat a dát také šanci těm, kdo zatím odehráli menší počet zápasů. Navíc nás posílila Natálka Blechová, která si tak prodloužila sezónu odehranou za tým mladší přípravky a vrátil se nám uzdravený Dan Osuský.

V první zápase nás čekal tým Českých Heřmanic. Bohužel jsme od začátku vypadali trochu ospale a děti se nějak nemohli sžít s umělou trávou, na které se turnaj odehrával. Rychlý skluz na umělé trávě nám dělal problémy, míč často končil v autu a celkově se nám moc nedařilo. Přestože soupeř nebyl výrazně fotbalovější, nakonec si mohl připsat vítězství. Nás potěšila pěkná individuální akce Edy Kaplana zakončená brankou a také pohotová reakce Matyáše Pavelky, který se rychle zorientoval před brankou po rohovém kopu a zařídil tak náš druhý gól v zápase. Pochvalu zaslouží také Dan Osuský, který ke kvalitnímu výkonu v bráně přidal na tomto turnaji také výrazně zlepšenou rozehrávku, čímž výrazně týmu pomohl.

Do druhého zápasu proti Chocni „B“ jsme už vstoupili mnohem aktivněji a hned od začátku se činila především Natálka, která si v tomto utkání připsala hned 5 gólů. Kromě Natálky jsme proti Chocni objevili také dalšího, trochu nečekaného, střelce. Dvakrát se před brankou dokázal prosadit také Šimon Jelínek, který si počkal na svou příležitost a nabídnuté šance s jistotou proměnil. V závěru zápasu jsme však trochu polevili a soupeř začal skóre dotahovat. Víc než na rozdíl 2 branek jsme ho však nepustili a zajistili si tak vítězství 7:5.

Turnaj jsme zakončili velice napínavým střetnutím s Chocní „A“. Od začátku se jednalo o velice vyrovnaný zápas, kdy žádný z týmů nedokázal odskočit na více než 2 branky. Náš první gól obstarala Natálka, pak se 3x jako přes kopírák prosadila Anežka, která si našla volný prostor na levé straně hřiště a své úniky dokázala s jistotou zakončit. Další 2 zásahy přidal z pozice brankáře Šimon Franke, na první gól mu krásně z rohového kopu přihrála Natálka a Šimonova střela z poloviny hřiště zapadla přesně k tyči. Další gól přidal po tečované střele z trestného kopu. Před koncem zápasu jsme drželi těsnou výhru 6:5, v závěru jsme však podcenili autové rozehrání soupeře, ze kterého jsme obdrželi vyrovnávací branku. Zápas tedy nakonec skončil zřejmě spravedlivou remízou 6:6.

Sestava: Nathalie Blechová, Anežka Franková, Matyáš Pavelka, Šimon Jelínek, Daniel Osuský, Jakub Šulc, Eduard Kaplan, Čeněk Fišer, Šimon Franke

Výsledky:
Žamberk vs České Heřmanice 2:6, branky: Eduard Kaplan, Matyáš Pavelka
Žamberk vs Choceň „B“ 7:5, Branky: Natálka Blechová 5x, Šimon Jelínek 2x
Žamberk vs Choceň „A“ 6:6, branky: Anežka Franková 3x, Šimon Franke 2x, Natálka Blechová

212