1.FC Žamberk | Turnaj mladší přípravky Koloděje 26.11.2022
6331
single,single-post,postid-6331,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

10 Pro Turnaj mladší přípravky Koloděje 26.11.2022

Do uzavřené haly s umělou trávou jsme převážně s dětmi ročníku 2014 vycestovali na okraj Prahy do Kolodějí. Zde nás čekali čtyři soupeři: SK Slavia Praha dívky, FK Slavoj Koloděje, TJ Pátek, SK Slavia Praha dívky – černé.

sestava: Nathalie Blechová, Patrik Kořán, Matěj Krátký, Vojtěch Pelikovský, David Pelikovský, Marek Sabota, Samuel Skucius, Nikolas Šroler

1. FC Žamberk vs SK Slavia Praha dívky 0:8

První zápas, zrovna proti nejtěžšímu soupeři, nám nejen výsledkově, ale především herně nevyšel. Naši hráči se na trávníku hledali a především špatná poziční hra a základní pohyb po hřišti nám sebrali lepší výsledek. Na Slavii bylo vidět, že jsou o trochu výš než náš tým. Ze začátku ovšem také nehrála úplně koncentrovaně a dovolila nám jednu nebo dvě ohrožení branky. Poté už těžila ze svých individuálních dovedností a i přes skvěle chytajícího Matěje nám nedala šanci. Není se však za co stydět, hrají zde o dva či tři roky starší holky a pro naše děti to jsou zkušenosti, které jinde nezískají.

1. FC Žamberk vs FK Slavoj Koloděje 8:1
Proti domácímu týmu už vypadala hra mnohem lépe, děti se rozkoukaly, rozehrály a začal je fotbal bavit. Hru kontroloval z obrany Sam, který chytil skvělou formu. K vidění byly krásné kombinační akce, krásné góly a poziční hra se o dost zlepšila. První branku vsítil Páťa prudkou a přesnou střelou. Z pozice brankáře se dvakrát prosadil Matěj po centrech Samuela. Hattrickem se skvěle zviditelnil Dáda, ve kterém mu velmi pomohl Niky a další dva přidal z velké vzdálenosti Sam.

střelci: David Pelikovský 3, Matěj Krátký 2, Samuel Skucius 2, Patrik Kořán

1. FC Žamberk vs TJ Pátek 6:1

Třetí zápas byl opět v naší režii, soupeři jsme ale i tak darovali spoustu šancí, které naštěstí likvidoval Matěj v bráně. Jako první znovu střílel Páťa, jak jinak než prudkou střelou z půlky hřiště. Prosadil se také Niky, který výborně napadal rozehru soupeřova gólmana, a odměnou mu byli dvě branky. Hattrick zkompletoval Sam, který potvrdil svůj skvělý výkon na turnaji. Do dalších šancí se dostali i Natálka s Márou, mířili bohužel nepřesně a branku netrefili.

střelci: Samuel Skucius 3, Nikolas Šroler 2, Patrik Kořán

1. FC Žamberk vs SK Slavia Praha dívky – černé 4:1
Na poslední zápas proti „béčku“ Slavii jsme poslali do brány Nikyho, který Matěje hrajícího v útoku dobře zastoupil. Zápas nebyl vůbec jednoduchý a chvílemi nás soupeř přehrával. Děti ale předvedly výborný výkon, hrály jako jeden tým a zaslouženě vyhrály. Dvě branky dal Matěj, jednu po centru z pravé strany a jednu po individuální akci. Další přidal David a první branku za Žamberk si připsal Mára Sabota.

střelci: Matěj Krátký 2, David Pelikovský, Marek Sabota

Z turnaje jsme přivezli krásné druhé místo, všem patří pochvala za předvedený výkon.

234