1.FC Žamberk | Halový turnaj Bambiny Heřmanův Městec 28.1.2023
6425
single,single-post,postid-6425,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

02 Úno Halový turnaj Bambiny Heřmanův Městec 28.1.2023

V sobotu 28.1. čekal náš tým Bambin jeden z vůbec nejtěžších turnajů v této sezóně. Vydali jsme se poměřit síly s kvalitními soupeři do haly v Heřmanově Městci. Oproti poslednímu odehranému turnaji to byla pro děti velká výzva a zcela odlišné podmínky – velké hřiště, velké branky a tedy mnohem náročnější a běhavější fotbal. Postupně jsme se utkali s MFK Chrudim „červená“, FC Hradec Králové, TJ Luže, FC Žďas Ždár nad Sázavou, MFK Chrudim „černá“, Světlá nad Sázavou. Musíme si přiznat, že většina soupeřů byla nad naše síly. Nemáme zkrátka takovou výkonnostní vyrovnanost hráčů jako větší týmy, nicméně i tak jsme v některých zápasech byli důstojným soupeřem. Velký rozdíl byl vidět zejména v kvalitě brankářů jednotlivých týmů. S tím jsme měli z počátku velké problémy a dostávali spoustu laciných branek. Hráče na tento post v této věkové kategorii cíleně netrénujeme a určitě to doženeme v dalších letech. Výkonem nás na turnaji opět podrželi Anežka a Šimon Frankovi, velkou bojovnost předvedl Kuba Andrš a pochvalu zaslouží i naši 2 nejmladší hráči – Matyáš Pavelka a Matyáš Hynek, kteří se ze všech sil snažili vyrovnat většinou o rok starším dětem.

Sestava: Vaneska Dostálková, Anežka Franková, Jakub Andrš, Oliver Mlynář, Eduard Kaplan, Matyáš Hynek, Matyáš Pavelka, Šimon Franke

MFK Chrudim „červená“ vs 1. FC Žamberk 9:1 branka: Šimon Franke
V prvním zápase s MFK Chrudim „červená“ jsme se dlouho rozkoukávali. Obvykle nám první zápasy dělají potíže a toto se nám nevyhnulo ani tentokrát. Soupeři se střelecky dařilo, my jsme se pouze pomalu přizpůsobovali velkému hřišti. Alespoň náš čestný úspěch zaznamenal Šimon Franke po pěkné individuální akci.

FC Hradec Králové vs 1. FC Žamberk 3:0
Hradec Králové potvrdil herní kvalitu, kterou jsme předpokládali. Nicméně i my jsme se poučili z prvního zápasu, mnohem důsledněji jsme bránili a neodehráli jsme vůbec špatný zápas. Střelecky jsme se však nedokázali prosadit a soupeř si připsal zasloužené vítězství.

TJ Luže vs 1. FC Žamberk 6:0
V dalším zápase nás čekal, možná trochu překvapivý vítěz celého turnaje, tým Luže. Na velice šikovné děti náš výkon bohužel nestačil. Nicméně i tak se našla spousta okének v obraně soupeře, skóre by mohlo vypadat mnohem lépe, kdyby Šimon Franke proměnil některý ze svých 4 samostatných úniků, 2x však minul branku, 2x jeho pokusy zlikvidoval včasným vyběhnutím výborný brankář.

Žďas Žďár nad Sázavou vs 1. FC Žamberk 4:0
Velice podobné utkání tomu předchozímu. Nyní jsme již byli vyrovnanějším soupeřem, opět jsme však zklamali především v koncovce, tentokrát byla v hlavní roli Anežka Franková, které však byla i tak velká brána příliš malá a její 2 jasné příležitosti se do branky nevešly.

MFK Chrudim „černá“ vs 1. FC Žamberk 5:2, branky: Anežka Franková 2x
Konečně vydařenější utkání jsme sehráli s druhým týmem Chrudimi. Dlouho jsme se snažili dotáhnout jednobrankovou ztrátu a až v závěru jsme obdrželi 2 góly. Všechny děti však bojovaly a odcházeli jsme se vztyčenou hlavou.

Světlá nad Sázavou vs 1. FC Žamberk 1:3, branky: Anežka Franková 2x, Šimon Franke
Před posledním zápasem bylo jasné, že půjde o boj o předposlední místo v turnaji, jelikož oba týmy si do té doby připisovali pouze porážky. V tomto utkání jsme byli lepší, děti věděly, o co hrají, poslední jsme rozhodně skončit nechtěli a tomu odpovídalo i nasazení na hřišti. Konečně si tedy děti mohly zakřičet vítězný pokřik a z turnaje jsme odjížděli s dobrou náladou.

234