1.FC Žamberk | Úspěšný vstup a devět gólů na úvod jarní části
6512
single,single-post,postid-6512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Bře Úspěšný vstup a devět gólů na úvod jarní části

1. FC ŽAMBERK – SKP SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ B 9:0 (2:0)

60.,63. a 68 min. Filip Kořán, 37.a 75 min. Lukáš Franke, 51. (pen) a 56. Jirka Trejtnar, 40. Mikuláš Cvik, 83. Míša Pavelka

Vysoká výhra na úvod jarní části proti rezervě Moravské Třebová. Ta přijela do zápasu s omlazeným týmem, doplněným dorostenci a především v prvním poločase s námi držela krok. V druhém se už ale naplno projevila naše kvalita a zkušenost a zápas jsem dovedli v pohodovém tempu do vítězného konce.
Úvodní čtvrthodina se nesla ve znamení neproměnění několika našich vyložených šancí. Nejdříve vysunul Kuba Stejskal za obranu Mikuláše Cvika, ten postupoval sám na brankáře, branku ale netrefil. V 10 min. putoval míč po ose Lukáš Franke – Mikuláš Cvik, ten polovysokým centrem našel Jirku Trejtnara, který ale branku přestřelil. O chvilku později přišla další vyložená šance Mikuláše Cvika, který ale v zakončení zaváhal a branku netrefil. Naše selhání v koncovce nás poznamenalo a na dvacet minut jsme vypadli z tempa a přenechali iniciativu soupeři. Vrcholem byla zahozená šance hostů v 25 min., kdy hostující útočník tváří v tvář Davidu Vítkovi poslal míč vedle. Vysvobozením přišla až 38 min., kdy odcentroval Jirka Trejtnar přesně na hlavu Lukáše Frankeho, který zblízka otevřel skóre zápasu – 1:0. Úspěšný závěr první půle zpečetil hned v 40 min. Mikuláš Cvik střelou z hranice šestnáctky – 2:0. Mikuláš mohl své střelecké skóre navýšit v 44 min., kdy po samostatné akci střílel pouze do brankáře.
Tak jak jsme skončili první půlku, začali jsme aktivně i tu druhou. V 49 min. zahráli hosté ve vápně rukou a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Jirka Trejtnar – 3:0. V 53 min. střílel Jarda Jírů z trestného kopu těsně vedle. Kapitán Jirka Trejtnar byl střelcem naší čtvrté branky v 56 min., kdy pohotově uklidil do sítě centr Filipa Kořána – 4:0. Filip byl hlavní postavou následující desetiminutovky, kdy zkompletoval hattrick a stvrdil tím svůj úspěšný debut. Nejdříve ho našel parádní přihrávkou v 58 min. Mikuláš Cvik – 5:0. V 64 min. Filip využil zaváhání v rozehrávce hostů a svůj samostatný únik vyřešil s velkým přehledem – 6:0. Další pohledná akce přišla v 69 min., kdy Mikuláš vybídl do tandemu Filipa Kořána a ten zkompletoval své představení a rovněž udělal velkou radost našemu klubovému pokladníkovi – 7:0. Hosté byli zralí na ručník a jediným světlým momentem tak byla střela z 74 min., s kterou si ale s přehledem poradil David Vítek. Z následného protiútoku v 75 min. se vápně prosadil Filip Kořán a následnou dorážku uklidil do sítě Lukáš Franke – 8:0. Gólovou tečku za zápasem si připsal hrající trenér Míša Pavelka, který šel důsledně za míčem, vyhrál souboj s brankářem a do prázdné branky uzavřel skóre zápasu.

Klukům patří poděkování za vysoké vítězství před slušnou diváckou návštěvou. Jsme si ale vědomi, že za týden nás čeká ve Svratouchu úplně jiný zápas s úplně jiným soupeřem a musíme se na tento zápas důsledně a s pokorou připravit.

David Vítek – Kuba Rudolecký (58. Ondra Veselý), Kuba Stejskal, Kuba Molnár – Tomáš Kotyza, Jarda Jírů, Lukáš Franke, Pavel Huška (62. David Derka), Jirka Trejtnar – Filip Kořán (77.Míša Pavelka), Mikuláš Cvik (81.Patrik Hauptmann)

Statistiky zápasu :

Střely na branku 13:2, střely mimo branku 7:1
Fauly 11:7, ofsajdy 8:1, rohy 7:0

368