1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk/Jiskra 2008 – Jablonné nad Orlicí
6540
single,single-post,postid-6540,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

09 Dub Dorost: Žamberk/Jiskra 2008 – Jablonné nad Orlicí

Žamberk/Jiskra 2008 – Jablonné n/Orlicí 1:1 (0:1) gól: O. Veselý

Bartoš Jiří – Dvořáček, Toman (65. Barvínek), Veselý, Nýdl (73. Kadrnožka) – Kos, Brebis, Dytrt, Jaroš (46. Kořán) – Tinka, Dzura

Hned úvodní kolo nám na naše domácí hřiště určil los souseda, který po podzimu přezimoval na druhém místě. Věděli jsme, že nás čeká silný soupeř, přesto jsme se kluky snažili namotivovat k sebevědomému výkonu.

Úvod zápasu vzal hned do otěží náš soupeř, bylo vidět, že orientace ve velkém prostoru nám dělá problémy a trochu jsme měli problémy s náběhy soupeřů. Postupem času jsme se se stylem soupeře dokázali vyrovnat, ale třikrát jsme soupeři nabídli těžké ztráty uprostřed hřiště, naštěstí ale kluci z Jablonného nehledali přímou cestu k naší brance. My jsme si vyloženou šanci v první půli nevypracovali a vše končilo nekvalitní finální přihrávkou. Ani soupeř neohrožoval přímo naší branku a i proto nás musí mrzet, že jsme poločas prohrávali kvůli penaltě, kterou jsme si zapříčinili sami váhavostí při odkopu v brankovém území.

O přestávce jsme se snažili kluky namotivovat k lepšímu držení míče, protože naše časté ztráty byly příčinou soupeřovi převahy. Udělali jsme jedno střídání a přeskupili některé posty.

Do druhého poločasu kluci vstoupili úplně jinak, hýřili aktivitou a vypracovali si souvislý tlak na soupeřovu branku. V 55. minutě vykombinovali Dominik Kořán s Alešem Brebisem soupeře a posledně jmenovaný naservíroval do vápna nádherný balón na Ondru Veselého, který míč parádně uklidil do soupeřovi branky.
Do konce zápasu se hra přelévala na obě strany. Soupeř nás ohrožoval standartními situacemi, které se nám podařilo všechny bez úhony přežít. Největší šance na strhnutí výsledku na svoji stranu jsme si vytvořili my. Nejdříve se po hezkém uvolnění střetl s brankářem z očí do očí Martin Tinka, ale pouze nechal vyniknout hostujícího brankáře. Těsně před koncem uvolnil Martin do stoprocentní šance Dominika Kořána, který mohl hned ve svém první zápase za náš tým gólově oslavit, bohužel mu byla v tento moment branka malá.

Přesto bereme výsledek kladně, klukům jsme poděkovali za týmový výkon a rozhodně máme na čem stavět. Máme mladý tým a pokud kluci budou chtít pracovat a táhnout za jeden provaz, máme se kam posunovat.

202