1.FC Žamberk | Mladší žáci Žamberk – Slatiňany
6551
single,single-post,postid-6551,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

14 Dub Mladší žáci Žamberk – Slatiňany

1. FC Žamberk – SPARTAK Slatiňany 1:3 (1:3) gól: Kristián Černý

 

První jarní kolo jsme odehráli s výhodou domácího prostředí. Terén byl trochu měkčí, ale vyhovoval regulím pro uskutečnění zápasu. Čekali jsme relativně vyrovnaného soupeře, a proto jsme hned od začátku nechtěli hrát na své polovině.

To co jsme si řekli, se nám hned v úvodu povedlo a usadili jsme se na polovině soupeře. Podařilo se nám vytvořit na soupeře tlak a první gól byl na spadnutí. Zhruba po deseti minutách hry se podařila krásná kombinace bratrům Černým, kdy Adam předložil tutovku Kristiánovi a ten se nemýlil. Poté se hra začala mírně vyrovnávat a toho využil soupeř, který poměrně rychle odpověděl. Po obdržené brance jsme zase trochu polevili a vzápětí jsme dostali druhý gól. Za zmínku stojí i fakt, že soupeř měl v sestavě jednoho velmi vyspělého hráče ( Mára byl proti němu drobeček J), který když byl na hřišti, byl velmi cítit. Jednak se ho děti trochu báli, ale hlavně bylo těžké ho bránit. Domluvili jsme se, že jediná šance bude, když ho budeme zdvojovat. To se nám poměrně dlouho dařilo, ale nikdo nejsme neomylný a naše malé zaváhání v obraně se dostavilo. Bohužel tento hráč se postupně prokousal až k Márovi, kterému nezbylo nic jiného, než hrát důrazněji a soupeře povalit. Sudí odpískal běžný faul a po nápovědě hostujícího trenéra z hrůzou zjistil, že to bylo v pokutovém území. Nezbývalo tedy nic jiného, než odpískat pokutový kop. Penaltu soupeř razantní střelou proměnil. Do konce poločasu už se více méně nic neudálo a šlo se do šaten.

 

O přestávce jsme se snažili kluky namotivovat a dostat jim z hlavy nevydařené momenty prvního poločasu. Řekli jsme si, že se vrátíme k tomu, co jsme hráli ze začátku zápasu a zkusíme přidat nějaké góly.

Do druhého poločasu jsme vstoupili podobně jako v tom prvním a dařilo se nám se soupeřem hrát rovnocennou partii, v které jsme měli i lehce ze hry. Hra měla spád a bylo vidět spousta pěkných fotbalových akcí. Šance byli na obou stranách, ale nikomu se už nepodařilo skórovat.  Za zmínku stojí obětavý zákrok Adama Štěpána, který lehl hokejovým způsobem do střely a zabránil tak případnému gólu soupeře. Musím také pochválit Fandu Bartoše, který nás podržel pěknými zákroky. Hra tak dospěla do bezbrankového druhého poločasu.

 

Chtěl bych kluky pochválit za předvedenou hru, myslím, že výsledek neodpovídá hernímu projevu a byl pro nás dost krutý. Podle mého názoru by byla spravedlivá remíza, ale to tak někdy ve fotbale je. Nedá se nic dělat, musíme zabojovat hned v příštím zápase v Bohdanči. Pevně věřím, že na to máme!

161