1.FC Žamberk | Mladší žáci Lázně Bohdaneč – Žamberk
6556
single,single-post,postid-6556,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

18 Dub Mladší žáci Lázně Bohdaneč – Žamberk

Lázně Bohdaneč – FC Žamberk 4:1 (2:0)

V sobotu jsme měli odehrát první venkovní zápas v Lázních Bohdaneč. Z důvodů nepříznivých podmínek jsme byli nuceni odehrát utkání na umělé trávě v Pardubicích – Ohrazenicích.

Snažili jsme se navázat na pěkný poločas domácího zápasu z minulého týdne. Musím říci, že se nám to i docela dařilo, až na malé zaváhání hned ve druhé minutě, kdy jsme inkasovali po propadnutí a ztrátě balónu. Poté se hra přelévala ze strany na stranu a byla poměrně vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Vytvářeli jsme si dobré střelecké příležitosti, ale protože jsme dostatečně neroztahovali hru do stran a střed byl příliš zahuštěný, nebyla moc šance se gólově prosadit. Přesně 6 minut před koncem poločasu si náš brankář vybral svou daň, kdy si nešťastně srazil balón do sítě a soupeř nám poskočil o další gól. Snažili jsme se Fandu uklidnit, takových gólu ještě může dostat spousty, důležité je se s toho poučit a makat dál. Nějaké góly nám chytl a mě osobně udělal radost, že perfektně četl hru a zaskakoval na postu pomyslného stopera. Tato slabá chvilka nás nepoložila a snažili jsme se dál tlačit na soupeře, ale gól se nám do poločasu vstřelit nepodařilo.

O poločase jsme hráče nabádali v roztahování hry a k většímu důrazu v osobních soubojích. Zejména pozdní náběh při standartních situacích, nedostatečný a včasný tlak do branky.

V druhém poločase jsme se snažili více zatlačit na soupeře a získat tím ještě více šancí. Tlak se stupňoval a šance začaly přibývat. Často jsme byli limitováni tím, že jsme při zakončení museli použít slabší nohu a míč si zdlouhavě připravovali na silnější nohu, až jsme o šanci přišli. V 52. minutě už jsme se ale konečně dočkali. Zahrávali jsme přímý kop, Máťa to trefil na bránu a včasný náběh zřejmě ovlivnil gólmana domácích, který měl balón v rukavicích a smolně si ho srazil do brány. Kluci vycítili šanci, začali více tlačit a hru logicky otevřeli, ale občas zapomněli i bránit. Toho využil v 57. minutě soupeř a z brejku přidal další gól. Nenechali jsme se tím odradit a snažili se přidat také nějaký gól, ale střed byl i díky našemu přispění stále zahuštěný a soupeř měl snadnější bránění. Je potřeba také říci, že některé z nejstarších opor měli v nohách opět druhý zápas a sil už neměli na rozdávání. V 66. minutě soupeř udeřil naposledy a vzhledem k tomu, že už jsme nedokázali na tuto trefu odpovědět, byl na ukazateli po hvizdu rozhodčího stav 4:1 pro domácí tým.

Myslím, že se nemáme za co stydět. I když výsledek vypadá jednoznačně, podali jsme dobrý výkon a je jen otázkou času, kdy se začneme více ofenzivně prosazovat a vyhrávat zápasy!

158