1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk/Jiskra 2008 – Třemošnice
6558
single,single-post,postid-6558,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

22 Dub Dorost: Žamberk/Jiskra 2008 – Třemošnice

V dalším domácím zápase jsme přivítali soupeře, který je v tabulce těsně nad námi a dnes jsme měli šanci se k němu přiblížit. Proto jsme chtěli soupeře porazit a získat tři body do tabulky.

Žamberk/Jiskra2008 – Třemošnice 3:1 (1:0) 
góly: 19´Veselý O., 75´Dzura J., 81´Tinka M.

Sestava: Bartoš J. – Dvořáček V., Toman R., Veselý O., Nýdl M. (46. Barvínek D.) – Dzura J., Brebis A., Kos R., Jaroš J. (46. Ptáček J.) – Tinka M. (82. Tobiáš J.), Kořán D. (71. Bajt M.)

Do zápasu jsme nevstoupili moc odhodlaně a soupeř nás s přehledem držel v dostatečné vzdálenosti od své „svatyně“. V této fázi zápasu byl soupeř na míči silnější, ale naše obraná čtveřice nepustila soupeře do zakončení. Ve dvacáté minutě nás soupeř zastavil nedovoleně ve vzdálenosti dvaceti metrů od své branky, Ondra Veselý si z levé strany s trestným kopem poradil a uklidil míč ke vzdálenější tyči. Po gólu jsme si začali vytvářet šance a hlavně z naší pravé strany jsme do vápna poslali několik centrů, které ale k přímému ohrožení nevedli. Nejhezčí akci a hlavně stoprocentní gólovou šanci připravil na levé straně Kuba Dzura, pohrál si z obranou soupeře a jeho přesný centr našel ideálně nohu Martina Tinky, ten ideálně trefil míč, ale brána mu byla malá. Do konce poločasu jsme měli tři šance, které při lepším řešení mohli být gólové, ale situace jsme nezvládli a poločas skončil těsným vedením.

O poločasu jsme provedli dvě změny, aby i kluci z lavičky měli dostatečnou minutáž, upozornili jsme kluky na některé špatné řešení a s cílem dát další gól a odskočit na klidnější skóre jsme šli na druhý poločas.

Bohužel do druhého poločasu jsme vstoupili špatně a při každém získání míče následovala špatná rozehra a odevzdání míče soupeři. To samozřejmě soupeře nakoplo a dovoloval si stále víc. Naštěstí nám vycházela alespoň defenzivní činnost a nedovolili jsme soupeři ani vystřelit na naší branku. Jeho první a jediná střela přišla až v 60´, kdy středem potáhl míč a z dvaceti metrů vyslal doprostřed branky padající míč, který k našemu údivu skončil v brance.
V tuto dobu nevypadalo, že budeme schopni obratu, přesto se kluci nevzdali a začali si připravovat po stranách první náznaky šancí. Z levé strany se individuálně prosadil Honza Ptáček a pelášil ze strany do vápna, bohužel prováhal ideální čas na přihrávku a brankář si se situací poradil. Pak následovala série standartních situací a při jedné se k odraženému míči ve vápně proti noze dostal Vojta, ale bohužel střela byla spíše na ragbyovou branku.
V 75´minutě si při další akci Martin poradil s obráncem a řítil se z pravé strany do vápna na gólmana, místo zakončení předložil Kubovi přihrávku před odkrytou branku a mohli jsme slavit.
Nepolevovali jsme a za dalších pět minut dostal Kuba ideální přihrávku do rychlého brejku, který soupeř ve vápně přibrzdil, k míči se dostal Marek Bajt, jehož střelu brankář ztlumil, ale dobíhající Martin Tinka byl u míče první a přidal klid na naše kopačky do závěru zápasu. Ve zbytku času měl dvakrát slibnou šanci k zakončení Jáchym Tobiáš, ale chyběl větší důraz.

Přestože výkon neměl kvalitu minulého zápasu, v některých pasážích jsme dokázali hrát lepší fotbal než soupeř. To, že kluci dokázali strhnout vítězství na svou stranu i v době, kdy se nám nedařilo, je cenné a určitě nám to pomůže v sebevědomí i do dalších zápasů.

161