1.FC Žamberk | 9. kolo krajského přeboru přípravek – 22.4.2023 Pardubičky
6561
single,single-post,postid-6561,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

23 Dub 9. kolo krajského přeboru přípravek – 22.4.2023 Pardubičky

Díky podmáčenému terénu na téměř všech hřištích pardubického kraje bylo zrušeno celé 8 kolo krajského přeboru. Jarní část soutěže jsme tak zahajovali devátým kolem v Pardubičkách. V turnaji jsme se postupně utkali s týmy Sportovní klub policie Slovan (Moravská Třebová), SK Pardubičky a FK Letohrad. Ve skupině „A“ i „B“ jsme před turnajem byli v tabulce nejvýše postaveným týmem a tím pádem i favoritem celého turnaje. Tuto roli se nám nakonec v téměř všech zápasech podařilo potvrdit i když se až na dvě vyjímky jednalo o vyrovnané zápasy. Všem zúčastněným dětem patří poděkování za vzornou reperzentaci našeho fotbalového oddílu.

Skupina „A“ – černý tým

sestava: Jakub Vrba, Jáchym Bartoš, Filip Chládek, Dominik Šroler, Tomáš Musil, Oliver Konečný, Matěj Musil, Jakub Hodek, Filip Brdíček

 

1.FC Žamberk černý vs SKP Slovan Moravská Třebová  20:0

střelci: 5x Filip Brdíček, 4x Dominik Šroler, 3x Jakub Hodek, 3x Tomáš Musil, 3x Matěj Musil, Oliver Konečný, Jakub Vrba

Zápas dvou rozdílných poločasů. Do prvního poločasu jsme vstoupili na naše poměry trochu „vlažnějším“ tempem a nechali se trochu ukolébat pocitem, že i tak nám to na soupeře stačí. V poločasové přestávce jsme si slíbili, že druhý poločas odehrajeme ve větším tempu a tlaku na míč a bránu soupeře. K vidění najednou byla spousta hezkých kombinací za které jsme byli odměněni radostí z patnácti vstřelených branek během osmnácti minut.

 

1.FC Žamberk černý vs SK Pardubičky  7:4

střelci: 3x Matěj Musil, 3x Filip Brdíček, Oliver Konečný

Vždy, když hrajeme po zápase ve kterém dominujeme další zápas s fotbalově kvalitnějším týmem, tak máme problém chytit ze začátku potřebné tempo a nasazení. I tentokrát se to potvrdilo a zhruba po čtvrt hodině jsme prohrávali 0:4 a těžko se s tím v hlavách vyrovnávali. Před koncem poločasu se nám podařilo snížit na 1:4 a o poločase bylo na našich dětech vidět odhodlání s výsledkem zápasu ještě něco udělat. Ve druhém poločase jsme se pomaličku zlepšovali a začali se našemu soupeři výsledkově přibližovat. Od poloviny druhého poločasu jsme už hráli náš fotbal, klukům z Pardubiček jsme už nedovolili vystřelit na naši branku a nám se podařilo nakonec dostat míč do sítě soupeře celkem sedmkrát.

 

1.FC Žamberk černý vs FK Letohrad  7:2

střelci: 2x Jakub Hodek, 2x Matěj Musil, 2x Filip Brdíček, Jakub Vrba

Poslední zápas turnaje jsme hráli ihned po zápase proti Pardubičkám. Začátek zápasu jsme opět nezachytili a stížili si tak průběh zápasu, když se soupeři podařilo odskočit do vedení 2:0. I v tomto zápase jsme si ověřili, že naše děti jsou už daleko psychicky odolnější a opět se nám podařilo vývoj zápasu otočit a nakonec poměrně jednoznačně zvítězit.

 

Skupina „B“ – modrý tým

sestava: Tomáš Koudelka, Petr Andrš, Robin Hájek, Denis Hrabáček, Matouš Šrefl, Jaroslav Kovanda, Jakub Gažák, Denis Navrátil, Michal Šeda, Adam Šlesingr

 

1.FC Žamberk modrý vs SKP Slovan Moravská Třebová 6:5
střelci: 2x Jakub Gažák, Petr Andrš, Jaroslav Kovanda, Adam Šlesingr, Michal Šeda
Do zápasu kluci vstoupili vlažně a rychle jsme prohrávali o dvě branky. S přibývajícím časem naši hráči zvýšili aktivitu a dostávali soupeře pod tlak. K snížení zavelel Kuba Gažák, když dorážel střelu ve výborné formě hrajícího Petra Andrše. Zápas se ke konci herně i výsledkově vyrovnal a vítěztví našemu týmu zajistil premiérovým gólem v soutěži Michal Šeda.
1.FC Žamberk modrý vs SK Pardubičky 1:9
střelci: Petr Andrš
Ani do druhého utkání se nám bohužel nepodařilo vstoupit dobře a po minutě hry bylo skóre opět o dvě branky v neprospěch našich dětí. Tentokrát se nám bohužel nedařilo zakončit akce gólem a naopak velmi dobře hrající soupeř využil každé příležitosti.
1.FC Žamberk modrý vs FK Letohrad 6:5
střelci: 3x Jaroslav Kovanda, 2x Petr Andrš, Denis Navrátil
Třetí a poslední zápas turnaje proti již tradičnímu soupeři ze sousedního Letohradu nabídl drama do posledních sekund. Naší hlavní oporou v zápase a celém turnaji byl Petr Andrš a to jak v útočné, ale i v obranné činnosti. Péťa byl velmi dobrým příkladem pro ostatní kluky a za výkon si zaslouží pochvalu. Náš tým si po těsně vyhraném zápase mohl naplno užít vítězný pokřik.

 

 

252