1.FC Žamberk | Deváté kolo krajského přeboru mladších přípravek 22.4.2023
6570
single,single-post,postid-6570,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

24 Dub Deváté kolo krajského přeboru mladších přípravek 22.4.2023

Kvůli podmáčenému hřišti bylo zrušeno osmé kolo, proto jsme jarní část soutěže začínali až devátým kolem v Pardubičkách, kde jsme se utkali s týmy z Moravské Třebové, Pardubiček a Letohradu.

„Žlutý tým“ skupina A

sestava: Nathalie Blechová, David Bříza, David Kalous, Matěj Krátký, Lukáš Musil, Eliáš Plundra, Marek Sabota, Samuel Skucius

Ve žlutém týmu nám chyběli Páťa Kořán a Niky Šroler, který se ve čtvrtek zranil na tréninku. Tato dvě oslabení byla hodně znát. Štěstí nám bohužel nepřálo, a i když jsme ve všech třech utkáních vedli, nepodařilo se ani jednou zvítězit. I takový je někdy fotbal.

1.FC Žamberk vs SKP Slovan Moravská Třebová 3:8

V tomto utkání měl soupeř jasnou převahu. Pozdě jsme dostupovali k protihráčům a nechávali jim příliš prostoru, za což nás trestali nebezpečnými střelami. Jen díky Matějovi v bráně, který předvedl několik krásných zákroků, jsme neinkasovali více branek. Rychlostně se jim vyrovnal pouze Sam, který dělal soupeři chvílemi problémy a vstřelil jednu branku a na dvě nahrál. To ale na výhru bohužel nestačilo. Za zmínku stojí přímí kop po faulu na Samuela na konci zápasu, který poté sám kopal, velmi dobrý pokus však skončil na břevnu.

střelci: Lukáš Musil, David Kalous, Samuel Skucius

1.FC Žamberk vs SK Pardubičky 7:8

Lepší začátek zápasu jsme si nemohli přát. Hned po úvodním hvizdu se dostal k míči Sam, který prošel přes všechny bránící hráče a přízemní střelou otevřel skóre. Během dvou minut již slavil hattrick a zdálo se, že zápas budeme kontrolovat. Poté se však soupeř vzpamatoval a postupně se dostával do zápasu, vstřelil nám několik branek a hra se vyrovnala. Z naší strany jsme nadále předváděli dobrou útočnou hru a pěkné kombinační ale především individuální akce. Hezkou branku vstřelil Davča Kalous, když si po sérii kliček obešel tři obránce a levačkou uklidil míč za záda brankáře. V obranné fázi se nám však nedařilo, soupeř si sice nic „fotbalového“ nevytvořil, ale hrozil z autů a rohů, které především díky své výšce s přehledem proměňoval. Z frustrace jsme na konci utkání udělali pár chyb, které soupeř gólově potrestal a nejtěsnějším rozdílem nás porazil.

střelci: Samuel Skucius 4, Eliáš Plundra 2, David Kalous

1.FC Žamberk vs FK Letohrad 6:8

Do posledního zápasu nenastoupil zraněný Eliáš, který v předchozím utkání utržil pár šrámů. Na dětech obou týmů byla již vidět únava. Herní čas ve třech zápasech je 90 minut a v tomto vedru je to opravdu náročné. Zápas začal podobně jako předchozí. Opět jsme vedli, opět jsme dávali hezké branky, opět jsme vedení neudrželi. Soupeř nás znova přehrával „ve vzduchu“, branky jsme obrželi většinou z odkopu od brány, z autů nebo po chybách. Herně jsme byli lepší, fotbal se ale hraje na góly. Skvělým výkonem se blýskl Matěj Krátký, který z pozice brankáře jednu branku dal a na dvě po samostatné akci nahrál.

střelci: Samuel Skucius 2, David Kalous 2, Marek Sabota, Matěj Krátký

Závěrem bych vyzdvihl výkony Matěje Krátkého a Sama Skuciuse, kteří byli ve všech zápasech jedni z nejlepších na hřišti (z obou týmů) a je vidět, že tréninky se starší přípravkou jim jsou jen ku prospěchu.

„Modrý tým“ skupina B

sestava: Mikuláš Diblík, Aleš Hájek, Matyáš Jäger, Nela Kalousová, Hynek Kostelecký, Vojtěch Pelikovský, David Pelikovský, Tobias Táborský, Kryštof Ulrich

V prvním zápase se kluci utkali s týmem z Moravské Třebové, kdy byl zápas od začátku vyrovnaný, k vidění byly hezké branky a kluci zaslouženě zvítězili.

Do druhého zápasu s týmem z Pardubiček šli kluci s odhodláním zvítězit, ale hned na začátku jsme inkasovali 5 zbytečných branek a na kluky po té spadla pomyslná „deka“. Zápas nakonec skočil drtivou porážkou našeho týmu.

Třetí zápas proti Letohradu byl pro diváky atraktivní. Kluci opět ukázali týmovou hru a zápas se hrál pod jejich taktovkou. Konec však nezvládli a po zbytečných chybách třikrát inkasovali a zápas tak skončil krutou porážkou.

Za zmínku stojí výkon Davči a Vojty Pelikovských, kteří oba předváděli hezké kombinační akce a fotbalem se opravdu bavili a útočná hra Tobiase Táborského.

1.FC Žamberk vs SKP Slovan Moravská Třebová 6:4

střelci: Tobias Táborský 2, Vojta Pelikovský, David Pelikovský, Mikuláš Diblík, Aleš Hájek

1.FC Žamberk vs SK Pardubičky 0:11

1.FC Žamberk vs FK Letohrad 3:5

střelci: 2 x Tobias Táborský, David Pelikovský

211