1.FC Žamberk | Mladší žáci Žamberk – Jiskra 2008
6573
single,single-post,postid-6573,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

27 Dub Mladší žáci Žamberk – Jiskra 2008

1 FC Žamberk – Jiskra 2008 5:0 (2:0)

V sobotu 22. 4. 2023 jsme odehráli další kolo krajského přeboru mladších žáků na domácí půdě.

Počasí bylo naprosto ideální, proto bylo jen na nás, jestli si den ještě vylepšíme v podobě výhry před domácím publikem.

V týdnu nás postihla malá marodka a do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo do zápasu nastoupí? Naštěstí nám trenéři starší přípravky vycházejí vstříc a požadované hráče nám vždy půjčí. Tímto bych jim chtěl poděkovat.

První poločas byl poněkud rozpačitý s obou stran. Nikomu se příliš nevedlo hrát svou hru a chvílemi to na hřišti vypadalo jako při ragby a ne na fotbale. Hned v páté minutě se nám podařilo využít závaru před brankou a Tomáš Černoch otevřel skóre zápasu. To nás trochu uklidnilo a začali jsme hrát svoji hru.  Soupeř byl také doplněný o hráče starší přípravky a to ve větším počtu. Tahouni jejich týmu moc dobře svůj tým neorganizovali a často podléhali myšlenkám, že to nejde. To nám nahrávalo a začali jsme tahat za otěže zápasu. V 16. minutě dal o sobě vědět uzdravený Matěj Huška, který po krásné kličce přidal druhý gól. Na naší hře se to hned projevilo, začali jsme více kombinovat a dostávali jsme se více do zakončení. Bohužel, když jsme cítili, že je šance přidat další góly, začali jsme se více přesouvat na střed hřiště a tím si sami zahustili střed a neměli kudy zakončit. To byl také důvod, proč jsme do konce poločasu, už žádný gól nepřidali.

O poločase jsme si řekli, že zkusíme ještě zlepšit kombinaci a zvýšit střelbu.

Do druhé části jsme nastoupili ve stejné sestavě jako v prvním poločase a na soupeře zatlačili. Hned ve 48. minutě se Tomášovi podařilo prostřelit hostujícího brankáře a tím vnesl klid do naší hry. Další branka byla na spadnutí a nenechala na sebe dlouho čekat. O dvě minuty později bylo ještě veseleji, kdy Matěj Huška přidal svůj druhý gól v zápase a soupeře tím velmi rozhodil. Hra se pro nás vyvíjela velmi slibně, a proto jsme mohli zkoušet jiné herní varianty. Zejména mladší děti si vyzkoušely posty, na kterých ještě nehrály a příští rok je to čeká.  Také nováčci našeho týmu dostali více prostoru, aby se předvedli. V 59. minutě zkompletoval Tomáš hattrick a ukázal, že když se zapojí více do hry a bojuje, tak to přináší „ovoce“. Ve zbývajících minutách jsme obléhali branku soupeře a žádný gól už nepřidali.

Závěrem bych podotknul, že naše hra mohla být více efektivnější a to hlavně v koncovce, která nás už delší dobu trápí. Soupeř měl spoustu mladších dětí, které bychom měli více přehrávat. Hodnotím to, ale samozřejmě kladně, zejména mladší děti, které zkoušely hru na nových postech, se myslím neztratily a daly nám tak příslib do další sezóny. Příští sobotu nás čeká derby v Jablonném nad Orlicí a jsem sám zvědav, jak si s tímto soupeřem poradíme? Máme jim z minulého zápasu co vracet J.

149