1.FC Žamberk | Dorost: Polička – Žamberk/Jiskra 2008
6578
single,single-post,postid-6578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

01 Kvě Dorost: Polička – Žamberk/Jiskra 2008

Neskutečných sedm omluvenek hráčů z předchozího zápasu, připravilo trenérům bezesnou noc, kdy ještě čtyři hodiny před zápasem nás bylo pouze devět. Museli jsme sáhnout do kádru starších žáků a spolehnout se na bojovnost těch, kteří se ne svým přičiněním do této situace dostali.

Polička – Žamberk/Jiskra 2008 4:3 (2:1)
góly: 30´Tinka M., 52´Tinka M., 64´Dzura J.

Sestava: Bartoš – Dytrt, Veselý, Krejsa, Gottwald (67´Maleček) – Hájek (85´Seidl), Brebis, Jaroš, Tobiáš (Kos M.) – Tinka, Dzura

Počáteční oťukávání ukončil v 5´minutě brankář hostů, jehož výkop náš brankář hrubě neodhadl a na mokrém terénu po odskoku skončil v naší brance. Strach z debaklu vzal brzo za své, protože naši hráči rozjeli kolotoč, z kterého se soupeř dostával pouze odkopy do nikam. Měli jsme lepší pohyb a fotbalově jsme soupeře jasně přehrávali. V 8´ se ve vápně uvolnil Jakub Dzura a jeho střelu zastavila tyč. V 10´ se chladnokrevně zbavil soupeře opět Kuba, bohužel otálel se střelou v dobré pozici a obránce obětavým zákrokem srazil střelu na roh. V 18´minutě si udělal z obránců slalomové tyče Martin Tinka a osamocen před brankářem napálil z 5m tyč. Většinu zápasu si pravou stranu zabral Tomáš Dytrt pro sebe a neustále přečísloval soupeře. Ve 30´minutě našel Tomáš svým pasem za obranou Martina Tinku, který si položil brankáře a míč uklidil do sítě.
Bohužel po dvou minutách, kdy Ondra Veselý kontroloval soupeřův odkop, náš brankář špatně vyhodnotil situaci a k údivu všech se míč objevil před úplně prázdnou brankou a snadnější gól jsme už nemohli soupeři darovat. Ani další gól nás nesrazil na kolena a pořád jsme dobývali soupeřovu branku. Do poločasu se do dalších dvou gólovek dostal Martin Tinka, ale jednou šla střela vedle a jednou zachránil soupeře brankář domácích.

O poločase jsme kluky pochválili, protože předváděli nejhezčí fotbal v jarní části sezóny. Všichni hráči hráli sebevědomě a chtěli kombinovat. Oba středový hráči perfektně pokrývali střed hřiště a Aleš Brebis konečně rozdával balóny za obranu i do stran jako správný dirigent hry. Obraně se dařilo držet urostlé hráče soupeře v dostatečné vzdálenosti od naší branky a naopak kombinačně rozehrávali naše útoky. V tom všem jsme chtěli pokračovat i po přestávce.

Hned ve 46´minutě přišel od Tomáše centr z „jeho“ strany a Kuba Dzura z penalty poslal svůj volej vedle. V 52´minutě si pohrál na levé straně Kuba z dvěma hráči soupeře a předložil kolegovi z útoku přihrávku, s kterou Martin nepohrdl a srovnal skóre zápasu. Hned po dalších dvou minutách vymotal obranu opět Tinka, ale zakroutil míč těsně vedle šibenice. V 58´vyslal soupeř jednu z mála střel, bohužel Jirka střelu nezkrotil a pro dobíhajícího útočníka soupeře bylo snadnou záležitostí míč dokopnout do branky.
Soupeř se z vedení neradoval dlouho, Jirkův výkop od branky nejlépe vyhodnotil Jakub Dzura a z první přeloboval vyběhnutého brankáře domácích.
Za necelé dvě minuty jsme provedli jednu z mála chyb při rozehrávce a soupeřova urostlého kapitána musel nedovoleně před naším vápnem zastavit za žlutou kartu Ondra Veselý. Nebezpečnou standartku jsme přežili, bohužel dohrávaný míč vydoloval soupeř a křižnou střelou se uvedl čerstvě vystřídaný hráč a soupeř mohl opět slavit. V 89´minutě měl poslední šanci opět Martin, který se prokličkoval až před brankáře, kterému chtěl udělat kličku taky, ale soupeřův brankář byl proti. Při závěrečných standartních situacích jsme se k zakončení nedostali, takže jsme po závěrečném hvizdu museli sportovně pogratulovat soupeři, který i dle slov svého trenéra nebyl lepší, ale na to se historie ptát nebude.

Přesto za trenéry můžu říct, že jsme za předvedený výkon byli na lavičce spokojení. Pochvala trenéra od soupeře a podivení jestli máme nový tým vystihla náš dnešní výkon. Jestli by jsme v plné sestavě dnes vyhráli, se už nikdy nedovíme, každopádně dnes na hřišti všichni ukázali svoji kvalitu a trenéři budou mít při nominaci hlavu zamotanou.

Z jednotlivců musíme vypíchnout výkon na stoperské dvojici Ondry Krejsy, ač žák, předvedl suverénní a chladnokrevný výkon s konstruktivní rozehrou. Jak má hrát krajní hráč ukázal všem na hřišti Tomáš Dytrt, který si až na občasné přehnané kličkování s cela opanoval pravou stranu. Neskutečné metry dopředu i dozadu a neustálá hrozba pro soupeře, to je radost pro každého trenéra, přesně to je momentálně pro nás Kuba Dzura. Jak má chytit šanci za pačesy náhradník nám předvedl Jáchym Tobiáš, který splnil přesně to, co dostal za úkol před zápasem. Tahounem útočné snahy byl Martin Tinka, který se dostával přes obranu jak nůž máslem, bohužel mu zatím chybí chladnokrevnost při zakončení.
Pochvala patří všem, výkon byl týmový, nikdo se nevezl zadarmo. Za trenéry doufáme, že oba silnější soupeře, kteří nás čekají o příštím víkendu (dohrávka) budeme schopni potrápit a předvést podobný výkon.

169