1.FC Žamberk | Bambiny turnaj Dolní Dobrouč
6591
single,single-post,postid-6591,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

02 Kvě Bambiny turnaj Dolní Dobrouč

První venkovní turnaj čekal naši nejmladší věkovou kategorii na hřišti v Dolní Dobrouči. Vzhledem k tomu, že na trénincích míváme běžně kolem dvaceti dětí, rozhodli jsme se přihlásit pro jarní část soutěže 2 týmy, aby se na hřiště dostalo co nejvíce dětí a i ty mladší mohly postupně získávat potřebné zkušenosti.

Hned tento první turnaj ukázal, že to byl správný krok. Byli jsme schopní postavit 2 vyrovnané týmy, přestože jsme do hry zapojili i některé děti ročníku 2017.

Našimi soupeři byly týmy Letohradu a Dolní Dobrouče. Bohužel nám příliš nepřálo počasí a první zápas se tak odehrával v silném dešti, což byla však asi jediná kaňka na jinak vydařeném turnaji.

V prvním zápase si náš „A“ tým poradil s domácí Dolní Dobroučí výsledkem 5:3. Nicméně tento zápas jsme určitě mohli odehrát i lépe. Opět jsme se delší dobu rozehrávali a výkon nebyl úplně takový, jaký bychom si představovali. Často jsme ztroskotávali na kvalitním domácím brankáři, přesto jsme si nakonec připsali potřebnou výhru.  „B“ tým statečně vzdoroval ve svém zápase Letohradu, vstřelil krásných 5 branek, na výhru to však bohužel nestačilo.

V dalším utkání jsme si soupeře vystřídali. „B“ tým tak narazil na Dobrouč, bohužel i zde mu vítězství o kousek uniklo. „A“ tým sehrál dramatické utkání s Letohradem. Od začátku jsme doháněli gólovou ztrátu, několik gólů padlo po našich zbytečných chybách. Nakonec jsme prohráli o jediný gól poměrem 8:9, což nás připravilo o vítězství v turnaji, vzhledem k předvedeným výkonům nás však toto nemuselo příliš mrzet.

V závěru turnaje se spolu ve velice otevřeném zápase utkali oba naše týmy. Během 30 minutového zápasu mohli přihlížející rodiče vidět 25 branek, bylo se tedy stále na co dívat.

Kromě již stálých tahounů Anežky a Šimona Frankových a Matyáše Pavelky musíme tentokrát vyzdvihnout i výkony dalších hráčů. K výsledkům výrazně přispěli v „A“ týmu Dan Osuský, David Hájek a Vašek Baťka. V „B“ týmu nás pak potěšila hra Matyáše Kalouse, Olivera Mlynáře a Kuby Šulce. Snad se tedy budeme moci do budoucna výrazněji opírat i o tyto hráče a věříme, že další se k nim budou postupně připojovat.

 

Sestava „A“ tým:

Anežka Franková, Dominika Salabová, Daniel Osuský, Václav Baťka, Šimon Franke, David Hájek, Šimon Jelínek

Výsledky:

Žamberk „A“ vs dolní Dobrouč 5:3 branky: Šimon Franke 4x, Šimon Jelínek

Žamberk „A“ vs Letohrad 8:9 branky: Anežka Franková 6x, David Hájek, Vašek Baťka

Žamberk „A“ vs Žamberk „B“ 17:8, branky: Šimon Franke 6x, Anežka Franková 5x, Dan Osuský 5x, Šimon Jelínek

 

Sestava „B“ tým:

Elen Kailová, Matyáš Pavelka, Matyáš Kalous, Jakub Šulc, Oliver Mlynář, Matyáš Koukola, Ryan Scott, Michael Toman

Výsledky:

Žamberk „B“ vs Letohrad 5:11 branky: Matyáš Pavelka 3x, Kuba Šulc 2x

Žamberk „B“ vs Dolní Dobrouč 5:8 branky: Oliver Mlynář 2x, Matyáš Pavelka 2x, Matyáš Kalous

Žamberk „B“ vs Žamberk „A“ 8:17 branky: Matyáš Pavelka 3x, Matyáš Kalous 2x, Oliver Mlynář 2x, Kuba Šulc

 

 

 

168