1.FC Žamberk | Dorost: Orel – Žamberk/Jiskra 2008
6594
single,single-post,postid-6594,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

06 Kvě Dorost: Orel – Žamberk/Jiskra 2008

Cesta plná objížděk a semaforů nás zdržela na cestě a z autobusu jsme šli takřka na hřiště. Tvrdé hřiště dělalo obou týmům problémy v kombinaci a tak často to byla jen překopávaná za obranu. Kluci ale bojovali a dočkali se odměny v podobě 3 bodů z venkovního hřiště.

Orel – Žamberk/Jiskra 2008    2:3 (0:1)
góly: 39´Tinka, 54´Kos, 76´Tinka

sestava: Bartoš – Dytrt (75. Tobiáš), Toman, Veselý, Nýdl (46. Barvínek) – Jaroš (68. Várady), Kos, Brebis, Ptáček – Dzura, Tinka

První desetiminutovka nepřinesla žádné ohrožení branky ani na jedné straně, odskakující míč na tvrdém hřišti dělal všem problémy a kombinace moc k vidění nebyly. V 10´se na levé straně prosadil individuálně Martin Tinka, ale velký úhel střely nedával velkou šanci na úspěch. V 15´mohl udeřit soupeř po rohovém kopu, kdy volný hráč před brankou netrefil z „voleje“ míč. Pak nastoupila dlouhá nudná pasáž, všichni kupili chyby a nepřesnost vládla na hřišti. Ve 36´minutě se soupeři povedl break v jejíž závěru hráč netrefil míč zcela sám před brankářem. V této chvíli jsme tahali za kratší konec, ale pomohli jsme si standartkou. Ačkoli soupeř měl značnou výškovou převahu, Aleš Brebis našel ve vápně Tinku, který svým důrazem trefil míč podél brankáře a otevřel skóre zápasu. Ještě těsně před poločasem si Martin pohrál se třemi hráči soupeře a ocitl se 15m přímo před brankářem, střela bohužel nebyla povedená a domácí brankář neměl problém střelu zkrotit.

Poločasovou přestávku jsme využili k přeskupení některých postů, protože někteří hráči byli daleko za svými herními možnostmi, Jakub Dzura dostal za úkol pokrýt rozehrávku levého obránce soupeře, který zakládal většinu útoků soupeře a byl největší hrozbou domácích. Hlavní úkol byl vyvarovat se faulů a zbytečných rohů, z důvodu výškové převahy soupeře.

Hned v úvodu druhého poločasu jsme předvedli krásnou akci. Honza Ptáček zatáhl po lajně a předložil centr na nohu volného Kuby Dzury, který bohužel promáchl.  V 51´jsme faulovali na naší polovině a přišel trest, na centr si krásně soupeř naběhl a nedal šanci ani brankáři 1:1.
Skóre se měnilo i po standartní situaci na druhé straně, Aleš zakroutil míč do vápna, Ondra Veselý vyhrál souboj s brankářem a Robin Kosů z otočky trefil k tyči 1:2.
Navýšení náskoku mohlo nastat po důrazu Kose, který vypíchl míč před brankářem, ale střela trefila pouze boční síť prázdné brány. V 63´minutě měl na kopačkách vyrovnání soupeř, ale křížnou střelu k tyči Jirka nohou zblokoval. Hned z následné akce se soupeř dočkal, centr z boku stoperská dvojice podběhla a zcela volný hráč nezaváhal. Misku vah na naší stranu jsme převážili v 76´, kdy Ondrův balón za obranu odhadl nejlépe Martin a se sólovým únikem si poradil 2:3.
Soupeř se hnal za vyrovnáním nakopávanými míči a obrana byla často ve velké přetížení. Na druhou stranu jsme hrozili našimi rychlými hráči a čekali na přesný míč v rozhozené obraně soupeře.

V 87´minutě se do utkání trochu napletl jinak dobře pískající rozhodčí, který nejdříve viděl „žákovské“ strčení na naší polovině a z následného dlouhého balónu po zákroku našeho brankáře, po váhání a řevu domácích nařídil penaltu. Domácí kapitán důležitý moment nezvládl a branku přestřelil. Zbytek zápasu jsme odehráli na soupeřově polovině a zápas dovedli do vítězného konce.

Před nedělním domácím zápasem se suverénem soutěže, který ještě neztratil ani bod, jsme udělali důležitý výsledek na psychiku. Hlavním pozitivem byla zlepšená hra v druhé polovině a vyrovnání s věkově vyspělým soupeřem, který měl v poli 5 hráčů ročníku 2004. My neměli v poli ani jednu, přesto jsme si s tímto handicapem poradili.

158