1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk/Jiskra2008 – Nemošice
6600
single,single-post,postid-6600,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

08 Kvě Dorost: Žamberk/Jiskra2008 – Nemošice

Po týmovém a sebevědomém výkonu si vedoucí tým soutěže, který doposud procházel soutěží bez ztráty kytičky, odvezl vysokou prohru. Kluci byli odměněni za zlepšený přístup k fotbalu v zimní přestávce a po právu si můžou užívat i tyto nečekané body.

Žamberk/Jiskra2008 – Nemošice 5:1 (3:1)
góly: 12´Brebis, 33´Jaroš, 42´Tinka, 80´Kos, 84´Dzura

Sestava: Bartoš – Nýdl (46´Dytrt), Toman, Veselý, Dvořáček – Jaroš, Brebis, Kos, Tobiáš (Barvínek), Tinka, Dzura (89´Hájek)

Hned v úvodu jsme soupeře zatlačili a z prvního rohu se dostal k hlavičce Tinka, jehož umístěnou hlavičku k tyči hostující gólman vyrazil. Za další dvě minuty natáhl Brebis ze střední vzdálenosti, ale střela postrádala razanci. Slibně rozehraný začátek soupeř utnul z prvního rohu, kdy se nám nepovedl odkop a ze skrumáže soupeř patičkou dokutálel míč do branky 0:1.
Kluci zůstali aktivní a kombinačně v této části zápasu byli lepší. Tuto převahu jsme využili ve 12´, když se po naražení ocitl na středu volný Brebis a natáhl levou nohou z 22m přesně k tyči 1:1.
V 25´o sobě dal vědět soupeř, když na pravé straně přešel jeden na jednoho a po průniku do vápna střílel vysoko nad. Naše odpověď přišla po levém křídle, do vápna se vřítil Robin Kos, jeho ránu brankář pouze vyrazil a padající míč uklidil do sítě hlavou Pepa Jaroš 2:1.
Ve 35´vyzkoušel pozornost brankáře ze střední vzdálenosti Kos. Nejtěžší moment jsme přežili ve 42´, kdy před naší brankou vznikl velký závar, míč trefil tyč a dlouhou dobu poskakoval před brankovou čárou. Otřepané nedáš dostaneš, se opět potvrdilo a po perfektní narážečce Tinky s Dzurou se prvně jmenovaný řítil sám na brankáře a nedal soupeři šanci 3:1.

O poločase jsme v kabině museli krotit euforii, protože bylo jasné, že soupeř nebude chtít svoji kůži dát lacino a vrhne všechny své síly do útoku. S trochou rizika jsme poslali na hřiště Tomáše Dytrta (pohmožděný kotník), který to chtěl zkusit a my potřebovali využít jeho schopnosti přečíslit soupeře.

Druhý poločas soupeř přidal na obrátkách a s trochou rizika v obraně se tlačil do útoku. Naše obraná čtveřice ale vše zachytávala a protože i ostatní kluci poctivě bránili, soupeřův tlak byl bez jediné nebezpečné střely.
Poprvé o sobě dal Dytrt vědět v 55´, kdy před vyběhnutým gólmanem vypíchl míč, bohužel nenašel prostor k rychlému zakončení do prázdné branky. V 59´zahrával trestný kop za vápnem Brebis, jeho střela prosvištěla metr od šibenice. V 64´si z obráncem pohrál Dytrt a řítil se ze strany sám na brankáře, zvolil střelu kterou gólman zlikvidoval.
Soupeř se stále nevzdával a udržoval si převahu v poli, šance na góly jsme si vytvářeli ale jenom my. Několik nadějných brejků jsme bohužel prohospodařili už v jejich počátku, takže soupeř stále živil naději. Tu mohl v 77´utnout Tinka, který prošel přes dva hráče stylem „pojď jsem, kam jdeš“ a řítil se středem na brankáře. Místo umístění, volil razanci a gólman vyrazil míč na roh. Poněkud kuriózní roh, kdy ve vápně byli jenom dva naši hráči a ostatní hráči byli mimo vápno, využil Robin Kos, který na zadní tyči uklidil z první přesný balón Aleše Brebise 4:1.
Výsledkově zlomený soupeř už neměl čas ani sílu s výsledkem něco udělat a jeho aktivita trochu opadla. Poslední „hřebíček do rakve“ zatloukl soupeři Jakub Dzura, který využil míč Ondry Veselého za obranu, udělal kličku brankáři a dovedl míč do prázdné branky 5:1.

Šesti bodový víkend je pro nás před volným losem určitě vzpruha a povzbuzení do trénování. Chválit musíme celý tým, přesto si dovolím vyzdvihnout Ondru Veselého, který utnul každou snahu soupeře a s přehledem řídil celou obranu. Svůj nejlepší výkon ve stoperské dvojici předvedl Ruda Toman a skvěle jim sekundoval na levém kraji i Vojta Dvořáček.

230