1.FC Žamberk | Turnaj Bambiny v Lanškrounu
6604
single,single-post,postid-6604,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

09 Kvě Turnaj Bambiny v Lanškrounu

Ke druhému jarnímu kolu soutěže jsme s našimi dvěma týmy zavítali v neděli 7.5. do Lanškrouna. Opět jsme měli k dispozici dostatek dětí a mohli jsme tak do soutěžního zápasu zapojit i mladší ročníky. Oproti předchozímu turnaji jsme mírně obměnili složení obou týmů, aby si děti mohli vyzkoušet hru za „A“ tým i „B“ tým, i když hned první velice vyrovnaný vzájemný zápas ukázal, že jsme vlastně žádně „béčko“ neměli. Našimi dalšími soupeři byly týmy Lanškrouna a Rudoltic.

Los hned v prvním utkání poslal proti sobě naše dvě družstva. B tým se do utkání vrhnul poměrně s vervou a celý první poločas byl naprosto vyrovnaný jak herně, tak i výší skóre. Až ve druhém poločase se přeci jen potvrdili větší zkušenosti dětí v černých dresech a překlopili tak výsledek na svou stranu poměrem 6:4. Krásný gól předvedl Dan Osuský, který se z pozice brankáře k překvapení všech (protože jsme ho takto nikdy dříve neviděli) rozhodl s míčem vydat přes celé hřiště a své sólo zakončil i pěknou střelou, která skončila v síti.

V druhém kole se A tým utkal s Rudolticemi. První poločas jsme zvládli velice dobře a drželi vedení 3:2, po přestávce jsme však na chvíli úplně vypadli ze hry a nechali soupeře vstřelit především naší nepozorností velice laciné góly. V závěru děti opět zabrali a dotáhli jsme se na rozdíl jediné branky, víc už jsme ale nestihli a odešli tak s těsnou porážkou 5:6.

B tým narazil na domácí Lanškroun, přestože statečně bojoval, proti fyzicky vyspělejšímu soupeři to měli naše děti složité. Nedokázali úplně navázat na kvalitní první zápas a museli jsme tak pogratulovat soupeři k vítězství 3:8.

V závěrečném zápase A tým čekal Lanškroun. Od začátku jsme se ujali vedení a dlouho to vypadalo, že tento zápas výsledkově zvládneme. Bohužel jsme si nechali v poslední minutě dát 2 góly, z toho jeden v podstatě vlastní, a museli jsme se tak nakonec smířit s poměrně hořkou remízou 6:6.

V posledním zápase B tým bohužel nestačil na vítěze turnaje z Rudoltic, přesto se povedlo Kubovi Šulcovi vstřelit krásný gól po rohovém kopu. Ani obětavý zákrok Jiříka Keprty v brance, kdy byl trefen míčem přímo do hlavy však nezabránil porážce 2:11. Jiřík se však jako správný sportovec rychle oklepal a zápas bez potíží dohrál.

B tým na turnaji obsadil 4. místo. Podstatné však je, že si děti mohli užít radost ze vstřelených gólů a rozhodně tak nikdo neodjížděl domů se svěšenou hlavou. „A“ tým nakonec skončil na místě třetím, rozhodla o tom těsná prohra s Rudolticemi a nezvládnutý konec zápasu s Lanškrounem. Nicméně tentokrát chyběl k prvnímu místu opravdu jen kousek, snad se dětem podaří příště zvládnout důležité momenty lépe.

 

Sestavy:

A tým: Anežka Franková, Dominika Salabová, Elen Kailová, Matyáš Pavelka, Šimon Franke, Eduard Kaplan, Daniel Osuský, Matyáš Vrabec, Mikuláš Pavelka

B tým: Václav Baťka, Jakub Andrš, Jakub Šulc, Oliver Mlynář, David Hájek, Jiří Keprta, Michael Toman

Výsledky:

Žamberk A vs Žamberk B 6:4, branky: Matyáš Pavelka 2x, Šimon Franke 2x, Anežka Franková

Žamberk A vs Rudoltice 5:6, branky: Šimon Franke 3x, Anežka Franková 2x

Žamberk A vs Lanškroun 6:6, branky: Anežka Franková 3x, Matyáš Pavelka, Šimon Franke, vlastní

 

Žamberk B vs Žamberk A 4:6, branky: Oliver Mlynář 2x, David Hájek, Šimon Jelínek

Žamberk B vs Lanškroun 3:8, branky: Václav Baťka 2x, Jiří Keprta

Žamberk vs Rudoltice 2:11, branky: Jakub Šulc, Václav Baťka

IMG-20230509-WA0017

169