1.FC Žamberk | Šťastné tři body proti kvalitnímu soupeři z Dobříkova
6615
single,single-post,postid-6615,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

14 Kvě Šťastné tři body proti kvalitnímu soupeři z Dobříkova

1.FC ŽAMBERK – TJ SOKOL DOBŘÍKOV 1:0 (1:0)

12. Filip Kořán

Vydřené tři body proti velmi kvalitnímu soupeři z Dobříkova. Je třeba objektivně přiznat, že hosté byli po celý zápas lepší a jen jejich střelecká nemohoucnost a kvalitní zákroky brankáře Davida Vítka nám zachránili velmi důležité tři body do tabulky soutěže.

Úvod zápasu, hraném na vedlejším tréninkovém hřišti, byl ve znamení soupeře a v 10 min musel David Vítek vyrazil nebezpečnou hlavičku na roh. Hosté měli větší kvalitu na míči, vyhrávali osobní souboje, sbírali odražené míče a dostávali nás pod tlak. Nicméně přišla 12 min. a rozhodující moment zápasu. To Tomáš Kotyza vysunul na pravé straně do brejku Filipa Bartoše, ten předložil na penaltě Filipu Kořánovi, který pohlednou akci přetavil v gól – 1:0. Filip Kořán mohl navýšit vedení v 21 min., kdy k němu propadl odražený míč, v koncovce se ale ukvapil a střela skončila vedle branky. V 27 min. se po rohu dostal odražený míč k Jirkovi Trejtnarovi, jeho hezká střela na zadní tyč ale v brance neskončila. Ke slovu a šanci se dostali hosté v 30 min., kdy střela z levé strany skončila těsně vedle tyče. Daleko větší šanci k vyrovnání měli hosté v 42 min., ale výborný David Vítek svým zákrokem vyrovnání nepřipustil. David byl hrdinou okamžiku i v 45 min., kdy po brejku šel sám útočník na naši branku, ani nadvakrát našeho brankáře ale nepřekonal.

Do druhého poločasu jsme přeskupili posty v sestavě, zvýšili aktivitu a vyrovnali hru. Nicméně nebezpeční hosté v čele s výborným Sedlákem nadále drželi naši obranu v pohotovosti. To platí i o 50 min., kdy nebezpečný centr z levé strany prošel naším brankovým územím. 100% gólovku měli hosté v 54 min., hostující útočník tváří v tvář našemu brankáři branku o pár centimetrů netrefil. Naší odpovědí byl průnik aktivního střídajícího Mikuláše Cvika v 59 min., jeho tvrdá střela na první tyč ale skončila vedle. V 65 min., rozehrál Pavel Huška roh na Tomáše Kotyzu a jeho střílený centr jen těsně neskončil v hostující síti. Prakticky totožný moment přišel o dvě minuty později, Tomášova tvrdá střela ale cíl nenašla. Naši pětiminutovku završil střelou vedle Lukáš Franke po závaru a předchozím centru Davida Derky. Za zmínku stojí rovněž naše akce z 75 min. po akci Mikuláše Cvika zakončil střelou vedle Filip Kořán. Obrovské štěstí jsme měli naopak v 78 min., kdy zblokovaná střela orazítkovala naše břevno a tyč… Nervózní závěr zápasu jsme nakonec zvládli a připsali si další důležité tři body.

David Vítek – Kuba Stejskal, Kuba Molnár, Ondra Veselý (63. David Derka) – Tomáš Kotyza, Lukáš Franke, Pavel Huška, Jarda Jírů (46. Mikuláš Cvik), Jirka Trejtnar – Filip Bartoš, Filip Kořán (88. Petr Chládek)

Statistiky zápasu :

Střely na branku 1:6, střely mimo branku 8:3
Fauly 13:9, rohy 7:7, ofsajdy 5:1

Žlutá karta Kuba Stejskal

225