1.FC Žamberk | Mladší žáci proti Dolnímu Újezdu a Třemošnici
6636
single,single-post,postid-6636,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

17 Kvě Mladší žáci proti Dolnímu Újezdu a Třemošnici

  1. FC Žamberk – Dolní Újezd 2:5 (2:2)

Branky: Marek Dostál, Jan Lot

V sobotu 6. 5. 2023 jsme přivítali borce z Dolního Újezdu, kteří nás posledně přehráli vysokým rozdílem. Naším cílem bylo se soupeřem držet krok co nejdéle.

Zápas začal vzájemným oťukáváním bez výrazných šancí. V 11. minutě však dal o sobě vědět soupeř a prostřelil Fandu poprvé. Chtěli jsme rychle odpovědět, ale soupeř nás do výraznějších šancí nepouštěl. Ba naopak v 18. minutě udeřil podruhé a vypadalo to, že nás soupeř přejede stejně jako v Dolním Újezdě. Naštěstí jsme se oklepali a začali se také herně projevovat. V 25. minutě se dostal k míči Mára a prošel hřištěm, doslova „jako nůž máslem“ a překonal brankáře hostů. To nám vlilo krev do žil a začali jsme mít mírnou herní převahu, která vyústila ve slibnou standartní situaci, v podobě nepřímého kopu. Po rozehrávce se dostal k míči Honza a dokázal uklidit míč k tyči. Jelikož se do konce poločasu nic zásadního neudálo, šlo za nerozhodného stavu do kabin.

O poločase jsme kluky pochválili a řekli si, že by, jsme, chtěli stejně pokračovat i druhý poločas.

Druhý poločas nám však přinesl studenou sprchu! Nepodařilo se nám zachytit začátek zápasu a začali mírně ztrácet. To se projevilo gólem ve 42. Minutě a soupeř šel znovu do vedení. Začala se opět projevovat únava a soupeř začínal mít zápas pod kontrolou. Netrvalo to dlouho a inkasovali jsme podruhé a to v 51. minutě. V 60. minutě jsme dostali poslední hřebíček do našeho zpackaného druhého poločasu, když hostující útočník šel sám na branku a obešel Fandu. Fandovi nezbývalo nic jiného než se snažit hráče zastavit. O hráče mírně zavadil a ten upadl. Rozhodčí vše dobře viděl a po nevybíravé poznámce našeho gólmana tasil nekompromisně červenou kartu a nařídil pokutový kop. Ten hosté bezpečně proměnili a zápas tím definitivně rozhodli.

Závěrem bych řekl, že diskutování s rozhodčím nelze tolerovat a v dětské kategorii je naprosto nepřípustné! Na druhou stranu by rozhodčí mohl tento incident vyřešit žlutou kartou s výraznou domluvou a nechat děti hrát fotbal. Pro nás to znamenalo, že jsme bohužel přišli o gólmana na příští zápas! Chtěl bych kluky pochválit za nasazení v zápase a vyzvednout výkony obou Adamů, Maivalda a Černého, kteří šli příkladem v bojovnosti a zarputilosti.

V dalším kole zavítáme do vzdálených Třemošnic, uvidíme, co nám tento nedělní zápas přinese?

Třemošnice – 1. FC Žamberk 3:1 (2:1)

Branky: Kristian Černý

Netradičně v neděli 14. 5. 2023 jsme vyrazili do hodně vzdálené Třemošnice. Díky uzavírkám jsme museli vyrazit o něco dříve, než bylo původně plánováno. Cesta trvala skoro dvě hodiny a některé děti to velmi zmohlo. Naštěstí počasí bylo ideální a hrací plocha rovněž.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Díky tomu se podařilo hned ve druhé minutě Kristiánovi po špatné rozehrávce soupeře skórovat. V další desetiminutovce se nám dařilo soupeře přehrávat a vypracovat si ještě nějaké šance, ale bez gólového příspěvku. Pak se hra začala vyrovnávat a soupeř o sobě začínal dávat vědět čím dál více. Proto se v 16. minutě dokázal prosadit a vyrovnat. Snažili jsme si z toho nic nedělat a soustředit se na svoji hru. Měli jsme ještě nějaké šance i v podobě standartních situací, ale většinou se nám nedařilo trefit branku. Naopak soupeř hrozil z brejků a čtyři minuty před koncem poločasu se mu podařilo, vstřelil druhou branku. Bylo trochu znát, že tento gól do kabin, na nás zanechal stopu.

O poločase bylo na nás aby, jsme se s touto situací vyrovnali a do druhého poločasu šli se vztyčenou hlavou a plní odhodlání.

Do druhého dějství jsme se snažili navázat na výkon z prvního poločasu a na soupeře opět udeřit. To se nám částečně dařilo a šance na vyrovnání tu určitě byli. Chybělo jen málo, ale většinu šancí jsme si komplikovali sami přehráváním herních situací, kde už nebyl prostor k zakončení. Bylo také znát, že naše záložní řada už měla jeden zápas v nohách a ke konci zápasu už jednoduše chyběli síly. Snažili jsme se o vyrovnání, a tím logicky začali otevírat více hru a vytvářet tak soupeři více prostoru pro zakončení. Bohužel se nám ke konci zranil Kristián a některé opory se nedokázali dostat do hry za celou dobu tohoto zápasu. Soupeř si trpělivou hrou počkal na svoji šanci a minutu před koncem vstřelil třetí branku. Na to, už se nedalo reagovat a zápas velice rychle skončil.

Chtěl bych hráče pochválit za předvedenou hru a poděkovat o doplnění kádru ze starší přípravky, bez kterých bychom měli problém postavit obě žákovské družstva! Na zápase se projevila únava a možná to bylo způsobeno i dlouhou cestou (nevolnost). Těžko říci? Každopádně, když uvážíme všechny okolnosti, myslím, že se nám zápas nakonec povedl, i když to výsledkově úplně neodpovídá.

V příštím kole se budeme těšit opět na domácí prostředí, kde přivítáme hráče z Holic, se kterým máme dobrou bilanci a dokázali jsme mu posledně vstřelit i více branek. Snad na to navážeme a dáme více gólů, než jeden.

146