1.FC Žamberk | Jednoznačná záležitost v Březové !!!
6644
single,single-post,postid-6644,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

20 Kvě Jednoznačná záležitost v Březové !!!

TJ SOKOL BŘEZOVÁ NAD SVITAVOU – 1. FC ŽAMBERK 1:6 (0:4)

9., 17., 30. Mikuláš Cvik, 44., 54 Filip Kořán, 75. Petr Chládek

Suverénní výhra na hřišti Březové, pohybující ve středu tabulky, po sebevědomém a kvalitním výkonu celého týmu. Domácí sice nastoupili do zápasu bez několik svých opor, to ale rozhodně nesnižuje výkon našeho týmu. Ten po celý zápas drže pevně otěže ve svých rukou a ani na chvilku nepřipustil, kdo je pánem tohoto zápasu.

Hned 2 min. přinesla zaváhání domácí obrany a šanci pro kapitána Jirku Trejtnara, ten ale v zakončení zaváhal a jeho střela skončila vedle levé tyče. V 7 min. vyhrál Mikuláš Cvik souboj s domácím brankářem, následně předložil míč svému parťákovi z útoku Filipu Kořánovi, z jeho střely jsme ale s přispěním brankáře vytěžili jen rohový kop. Přišla 9 min. a úvodní gól zápasu, dlouhý balón za obranu a vyhraný souboj Mikuláše Cvika s obráncem i brankářem – 0:1. Ve 13 min. jsme si do statistik poznamenali další neproměněnou šanci Filipem Kořánem po brejkové situaci jeden na jednoho. To nás ale nemuselo mrzet, přišla 17 min. a přesný centr Pavla Hušky, který zužitkoval hlavou opět Mikuláš Cvik – 0:2. Následoval roh Jardy Jírů a nepřesná hlavička Filipa Bartoše, která skončila vedle branky. Naše mužstvo na hřišti dominovalo, domácím jsme půjčili míč jen vyjímečně a těžili z kombinací především z křídelních prostorů. V 37 min. našel dlouhým pasem za obranu Kuba Molnár Mikuláše Cvika, ten ale hattrick odmítl. Nakonec ale jen do 30 min., kdy Jirka Trejtnar našel krásným pasem Filipa Kořána, který vše vyšperkoval přihrávkou na Mikuláše Cvika, který do prázdné branky zkompletoval hattrick – 0:3. Tečku za jednoznačným průběhem prvního poločasu napsala akce v 44 min., kterou začala na levé straně dvojice Jarda Jírů a Jirka Trejtnar, následovala střela Mikuláše Cvika a dorážka Filipa Kořána – 0:4.

Ráz utkání se nezměnil ani po přestávce a utkání se stalo otázkou skóre a naší produktivity. Lahůdku pro přítomné diváky si připravil narozeninový oslavenec Jirka Trejtnar, který v 54 min. u lajny “vyzpovídal” domácího obránce a jeho centrovanou lahůdku zblízka uklidil hlavou do sítě Filip Kořán – 0:5. Za zmínku stojí hlavička Lukášeho Frankeho z 58 min. po rohovém kopu Jarda Jírů, ta se ale mezi tři tyče nevešla. O chvíli později v 59 min. narýsoval Tomáš Kotyza kolmici na Mikuláše Cvika, ten byl ve vyložené šanci podražen a pískala se penalta. Na tu se postavil Filip Kořán, jeho střelu ale domácí brankář chytil a překazil druhý hattrick našeho hráče. Přišla 65 min. a ojedinělá šance a gól domácích, po několika nešťastných odrazech míč doputoval na kopačky kapitána Dufka, který překazil neskutečnou sérii 890 min bez gólu naší brankářské jedničky Davida Vítka – 1:5. Naší odpovědí byla nepříjemná střela Pavla Hušky z 69 min., se kterou si poradil brankář Kejda. Pavel Huška byl u zrodu další hezké akce z 70 min., jeho nadýchaný centr ale hlavou ve vyložené šanci neproměnil Filip Kořán. Za zmínku stojí střela domácích z 73 min., která olízla vnější břevna naší svatyně. Naše odpověď byla okamžitá, Tomáš Hernych našel Filipa Kořána, ten poněkolikáté utekl domácí obraně ale jeho přihrávku před nabíhajícím Jardou Jíru nakonec uklidil obránce na rohový kop. Z jeho následného rozehrání našel Jarda Jírů ve vápně Petra Chládka, ten si míč přehodil na levou nohu a podél brankáře navýšil naše vedení – 1:6. Aktivní Filip Kořán byl hlavním aktérem brejkové situace z 78 min., jeho centr ale v síti domácích neskončil. Závěrečnou šanci si připsal Lukáš Franke v 80 min., po centru Jirky Trejtnara ale pálil jen do náručí brankáře. Zbytek zápasu už jsme zvládli s míčem na svých kopačkách a zaslouženě si odvážíme tři body.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Kuba Molnár – Filip Bartoš (62. Tomáš Hernych), Lukáš Franke, Jarda Jírů, Pavel Huška, Jirka Trejtnar – Mikuláš Cvik (62. Petr Chládek), Filip Kořán

Statistiky zápasu :

střely na branku 2:14, střely mimo branku 2:8
ofsajdy 0:4, rohy 0:7, fauly 8:9

200