1.FC Žamberk | Dorost: Proseč – Žamberk/Jiskra 2008
6648
single,single-post,postid-6648,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

22 Kvě Dorost: Proseč – Žamberk/Jiskra 2008

Výsledky jarní části určovaly do role favorita náš tým. Body z venkovního hřiště si sice zaslouženě vezeme, ale fotbalově bychom se chtěli prezentovat v lepším světle. Mnoho nepřesností a nedodržování pokynů vedlo ke strachování o výsledek, ačkoliv jsme měli vyhrát daleko větším rozdílem a soupeř nás ohrožoval jen ze standartních situací, které jsme mu předkládali na zlatém podnose.

Proseč – Žamberk/Jiskra2008 1:3 (0:1)
góly: 45´ a 67´ Tinka, 71´Kos

Sestava: Hájek– Nýdl (69´Barvínek), Toman (46´Krejsa O.), Veselý, Dvořáček (77´Gottwald) – Jaroš (46´Tobiáš), Brebis, Kos, Dytrt – Tinka, Dzura 

Hned v první minutě jsme po naší malé domů, kterou brankář špatně rozehrál, mohli prohrávat. Naštěstí své zaváhání gólman napravil. Potom už jsme si vytvářeli šance převážně jen my. V 2´se na hranici vápna ocitl sám Pepa Jaroš, ale situace ho trochu vystrašila a vystřelil pouze brankáři do košíčku. V rozmezí dvou minut dal o sobě vědět dvakrát Kuba Dzura, který po straně pláchl obraně. Jednou střelu zneškodnil brankář a jednou ostrá křížná střela minula o půl metru branku. Na tuto šanci navázal Martin Tinka, který s lehkostí vymotal 3 hráče a předložil proti noze Robinovi, ale brankář byl na místě. Na pravé straně podnikal nebezpečné kontry Tomáš Dytrt. Z jednoho vymyslel střílený centr po zemi, který prošel celým vápnem, Pepa měl ale tenisovou terminologií „děravý výplet“.
Po vydařeném začátku jsme začali trochu ztrácet na převaze, hráli jsme moc individuálně, volili krátké přihrávky, což na menším hřišti nebyla dobrá volba a soupeř se dostával dlouhými balóny do hry. Když už se všichni chystali do kabin, vzal si na kraji vápna míč Martin, pomazlil se s ním mezi třemi hráči a uklidil míč technicky k tyči 0:1.

V kabině moc veselo nebylo, všichni asi cítili, že náskok měl být výraznější a trenéři si k tomu řekli svoje. Provedli jsme dvě změny a upozornili na zbytečné fauly, protože soupeř nakopával všechny míče do vápna a zbytečně jsme ho dostávali do hry.

Kvalita hry se v úvodu nezlepšila a nesmyslné ztráty nás dostávaly pod tlak. V 59´ jsme darovali soupeři trestný kop z 25m, přímá střela na brankáře bohužel skončila v naší síti 1:1.
Paradoxně nás obdržený gól spíše nakopl a začali jsme si vytvářet šance. V 63´Brebisuv centr umístil hlavou Jáchym vedle branky. Dvakrát pláchl po pravé straně Tomáš D., bohužel v koncovce vždy něco chybí ke sladké odměně. Stoprocentní tutovku spálil Martin v 65´minutě, kde na penaltě úplně sám nedokázal obstřelit brankáře. Naštěstí vše napravil v 67´, zpracoval na půlce výkop našeho brankaře a nejkratší cestou běžel na branku. Nevím jestli věděl, že jde do třech hráčů, ale nic si z nich nedělal a jen tak si prošel obranou až před gólmana a uklidil míč k tyči 1:2. Uklidnění na naše kopačky přidal o 3 minuty později Robin Kos, který svojí rychlostí nechal obranu za sebou a u míče byl dřív než domácí brankář 1:3.
Soupeř vše vsadil na útok a my začali výsledek spíše bránit. Soupeř si vypracoval 2 šance na snížení, ale náš brankář byl proti a odčinil hloupý obdržený první gól.

Výhru si kluci zasloužili, byli lepším týmem a zajistili si další body k odmazání bodové ztráty z podzimní části na své nejbližší soupeře. Příští týden odehrajeme z důvodu rekonstrukce hlavního hřiště svůj zápas v Červené Vodě s Rudolticemi/Žichlínkem, kde budeme chtít vítěznou šňůru prodloužit.

162