1.FC Žamberk | Bambiny turnaj Žamberk 21.5.2023
6650
single,single-post,postid-6650,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

23 Kvě Bambiny turnaj Žamberk 21.5.2023

V domácím prostředí jsme v dalším kole soutěže Bambin přivítali soupeře z Ústí nad Orlicí a Libchav. Turnaj se odehrál za nezvykle teplého počasí, což bohužel vedlo k tomu, že spíše než fotbalu se některé děti raději věnovali osvěžování v řece vedle tréninkového hřiště. Přestože spojený tým Ústí nad Orlicí a Libchav přijel celkově pouze s deseti dětmi, a ani jeden tým tedy neměl jediného hráče na střídání, nedokázali jsme toto využít v náš prospěch. Nutno však přiznat, že všechny děti hostů si s míčem velice rozuměli, takže to pro nás nebyl lehký úkol.

Náš „B“ tým zahájil své utkání s Libchavami velice dobře a na konci prvního poločasu to vypadalo na nadějný výsledek. Druhý poločas už se však našim dětem tolik nevydařil a utkání tak skončilo porážkou 5:10.

Ve druhém zápase se utkal náš „A“ tým s Ústím nad Orlicí. Celé utkání však bylo z naší strany velice vlažné, bez bojovnosti a hlavně bez potřebného pohybu. Zejména druhý poločas jsme se nedokázali příliš prosadit a postupem času už ani děti nechtěli se zápasem něco udělat. Výsledkem tak byla po dlouhé době nezvykle vysoká porážka 4:15.

V dalším zápase proti Libchavám už se náš výkon „A“ týmu mírně zvednul. V poločase jsme drželi vedení 4:3. V závěru druhého poločasu jsme vedli o 2 branky a zdálo se, že si konec utkání pohlídáme. Opak byl však pravdou, soupeř na konci zabral, my nakupili několik zbytečných chyb a výsledkem tak byla prohra o jediný gól 7:8. Pochvalu zaslouží za tento zápas Šimon Franke, který se i z pozice brankáře postaral o 4 góly našeho týmu.

„B“ tým v následujícím zápase dokázal Ústí nad Orlicí vstřelit 4 branky, soupeři se však vedlo ještě o poznání lépe a v naší síti tak míč skončil dokonce 16x.

Radost z fotbalu byla tentokrát na dětech vidět až v posledním vzájemném zápase, kteří si všichni užili. Bezstarostný fotbal skončil vítězstvím „A“ týmu poměrem 11:4.

Z „A“ týmu musíme vyzdvihnout především výkon Šimona Jelínka, který oproti dosavadním zápasům tentokrát na hřišti ukazoval bojovnost a zaslouženě si připsal i 2 vstřelené góly.

V „B“ týmu se tentokrát dařilo více dětem, pochvalu zaslouží Kuba Andrš, Matyáš Kalous, Vašek Baťka, Kuba Šulc, David Hájek, Dan Osuský a Míša Toman.

Velkou radost však máme z toho, že se na rozdíl od soupeře v našem týmu zúčastnilo turnaje 19 dětí. Některé z nich samozřejmě ještě nemají velké fotbalové zkušenosti a budou zůstávat v této věkové kategorii i příští rok. Každý odehraný zápas je pro ně však přínosem a určitě to zúročí třeba právě v příští fotbalové sezóně.

Sestava „A“ tým: Anežka Franková, Dominika Salabová, Matyáš Pavelka, Šimon Jelínek, Šimon Franke, Oliver Mlynář, Adam Holota, Ryan Scott, Ondřej Kohout

Výsledky:

Žamberk „A“ vs Ústí nad Orlicí 4:15, branky: Anežka Franková 2x, Šimon Franke 2x

Žamberk „A“ vs Libchavy 7:8, branky: Šimon Franke 4x, Anežka Franková 3x

Žamberk „A“ vs Žamberk „B“ 4:11, branky: Šimon Franke 4x, Šimon Jelínek 2x, Matyáš Pavelka 2x, Anežka Franková 2x, Oliver Mlynář

 

Sestava „B“ tým: Elen Kailová, Matyáš Kalous, Daniel Osuský, Václav Baťka, Jakub Šulc, Jakub Andrš, Michael Toman, Jiří Keprta, Eduard Kaplan, David Hájek

Výsledky:

Žamberk „B“ vs Libchavy 5:10, branky: David Hájek 2x, Michael Toman, Matyáš Kalous, Václav Baťka

Žamberk „B“ vs Ústí nad Orlicí 4:16, branky: Jakub Andrš 2x, Matyáš Kalous, Michael Toman

Žamberk „B“ vs Žamberk „A“ 4:11, branky: Matyáš Kalous 2x, Jakub Šulc 2x

IMG-20230521-WA0000

Takto vypadala pohoda na hřišti během vzájemného zápasu našich týmů :-)

188