1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Holice
6657
single,single-post,postid-6657,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Kvě Mladší žáci: Žamberk – Holice

  1. FC Žamberk : Holice 2:2 (2:1)

Branky: 2x Franta Bartoš

Sobotní dopoledne 20. 5. 2023 patřil v Žamberku fotbalu. Zavítal k nám tým z Holic, kterého jsme v posledním vzájemném zápase výrazně přehráli.

Do zápasu jsme vstoupili bez hlavních opor, které jsme šetřili po zápase starších žáků. Aktivní hrou jsme si vytvořili hned v úvodu šance a jedné z prvních se dokázal prosadit Fanda, který si s Tomášem vyměnil post brankáře. Po dvou minutách utkání jsme vedli 1:0 a hned za další dvě minuty se Fanda radoval podruhé, kdy krásným gólem zvyšoval už na 2:0. Pokračovali jsme dále v tlaku, ale bohužel hned z prvního protiútoku jsme inkasovali. Za malou chvíli mohl Fanda zkompletovat hattrick, když šel sám na brankáře, ale bohužel vystřelil výrazně nad branku hostí. V průběhu druhé poloviny poločasu jsme šli trochu do útlumu a začali se přizpůsobovat hře soupeře, která nepůsobila úplně organizovaně. Kvalita hry šla o něco dolů a začala opět přetlačovaná uprostřed hřiště. Do konce poločasu se už nic zásadního nestalo a tak jsme šli do kabin s hubeným náskokem.

O poločase jsme hráče nabádali, aby se vyvarovali hry uprostřed hřiště. Snažili se roztahovat hru a vrátili se tak k výkonu, který jsme předváděli z kraje zápasu.

Druhý poločas se nám nedařilo vrátit ke své hře a místo toho jsme čím dál více podléhali hře soupeře. Začali jsme pociťovat, že když se této hře přizpůsobíme, nebudeme vědět, jak v ní hrát. Snažili jsme se kluky povzbudit, ale byli jsme jak omámeni a nevěděli jak z toho ven. Bylo také znát, že jsme to trochu vzdali v hlavách a už se nám moc nechtělo. Proto také vzal otěže zápasu soupeř, který byl důraznější a to hlavně v obou pokutových územích. V 50. minutě už dal soupeř o sobě vědět a z rohového kopu vyrovnal, když ukázkovým náběhem uklidil míč za Tomášovy záda. Poté jsme měli šance i my, ale bez úspěchu. Naopak soupeř byl o něco nebezpečnější a dost nám zavářel. Nakonec jsme se báli o výsledek, ale tentokrát jsme měli štěstí a gól už nedostali.

Mohu kluky pochválit za první polovinu zápasu, ale pak už jsme podali podprůměrný výkon proti podprůměrnému soupeři. Dokonce i trenér soupeře mi řekl, že už měsíc netrénovali! Kluci si dobře uvědomovali, že se jim tento zápas nepovedl a budeme doufat, že si z toho vezmou nějaké ponaučení. Nic se neděje, jedeme dál a uvidíme, jak si povedeme příští týden v Nemošicích.

135