1.FC Žamberk | Exhibice na půdě Jaroměřic
6678
single,single-post,postid-6678,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

31 Kvě Exhibice na půdě Jaroměřic

TJ JAROMĚŘICE – 1.FC ŽAMBERK 0:6 (0:3)

43.,60. Mikuláš Cvik, 10. Jarda Jírů, 15. Filip Kořán, 48. Kuba Molnár, 65. Lukáš Franke

Jasná záležitost našeho mužstva v dohrávce 15. kola soutěže na hřišti Jaroměřic. Naši kluci po celý zápas jasně drželi otěže zápasu pevně v ruce a ani na okamžik nenechali nikoho na pochybách, kdo získá tři body. Výhru věnujeme trenérovi Míšovi Pavelkovi, který se zápasu ze zdravotních důvodů nemohl zápasu zúčastnit a též dlouhodobému marodovi Kubovi Rudoleckému, který se chystá na operaci poraněného menisku.

Úvod zápasu byl ve znamení našich rychlých brejkových situací, kterými jsme zaměstnávali domácí obranu. V 7 min. jsme měli možnost, kdy jsme ve třech postupovali na domácího obránce, finální přihrávka se ale nepovedla Mikuláši Cvikovi. O dvě minuty později vystrašil nebezpečným centrem brankáře Filip Bartoš. Přišla 10 min. a úvodní gól zápasu, na pravé straně se svým pohybem prosadil Filip Kořán, jeho centr ještě vyšperkoval přihrávkou Mikuláš Cvik a Jarda Jírů s přehledem otevřel skóre – 0:1. V 15 min. jsme doslova zazdili šanci Filipem Kořánem, který po přihrávce Mikuláše trefil zblízka jen tyč. Naštěstí hned o pár chvilek později předložil Mikuláš Filipovi další tutovku a ten se tentokrát nemýlil – 0:2. Poté z naší strany následovala desetiminutovka, kdy jsme trochu vypadli z tempa, ztráceli odražené míče po dlouhých nákopech domácích. Ti ale ze svého mírného tlaku vytěžili jen dvě polo šance v 24 a 30 min. Naší odpovědí byla střela Filipa Bratoše z 32 min. vedle domácí branky. Závěr poločasu byl již opět v naší režii. Nejdříve střelu aktivního Mikuláše Cvika domácí srazili jen na rohový kop. Skóre se měnilo v 43 min., kdy střelu Filipa Bartoše vrátil pohotovým volejem do sítě Mikuláš Cvik – 0:3.

Kdo čekal nápor domácích ve druhém poločase, byl notně zklamán. Navíc hned v 48 min., zahrála na krátko rohový kop dvojice Jarda Jírů a Pavel Huška, ten poslal do vápna parádní centr, který uklidil do sítě Kuba Molnár – 0:4. Následně jsme poslali do zápasu další čerstvé síly a hned v 58 min. přišla útočná akce střídajících Petra Chládka a Ondry Veselý, druhý jmenovaný ale do černého nemířil. Další brejková a zároveň gólová radost přišla v 60 min., to na pravé straně pláchl obraně aktivní Filip Bartoš a důrazný Mikuláš propasoval míč do domácí sítě – 0:5. Tečku gólového zápisu utkání napsal Lukáš Franke v 65 min., kdy střelou z vápna zkompletoval skóre zápasu po akci Filipa Bartoše – 0:6. Možnost završit hattrick měl Mikuláš v 77 min., jeho střela ale skončila nad brankou. Mikuláš následně odstoupil s namoženým svalem a tak jsme zbytek zápasu odehráli pouze v deseti. I o jednoho hráče méně jsme kontrovali bezpečně míč na svých kopačkách a dovedli povedený zápas do zdárného konce.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal (61. David Derka), Kuba Molnár – Filip Bartoš (68. Tomáš Hernych), Lukáš Franke, Jarda Jírů, Pavel Huška (52. Ondra Veselý), Jirka Trejtnar – Mikuláš Cvik, Filip Kořán (56. Petr Chládek)

Statistiky zápasu :

Střely na branku 2:9, střely mimo branku 1:6
Rohové kopy 4:3, ofsajdy 4:8, fauly 6:6

185