1.FC Žamberk | Bitva o trůn pro náš celek!
6695
single,single-post,postid-6695,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

05 Čer Bitva o trůn pro náš celek!

SK SLOUPNICE – 1.FC ŽAMBERK 1:2 (0:0)

61. a 76. Mikuláš Cvik

Očekávaný duel o první místo v tabulce jsme na perfektně připraveném trávníku ve Sloupnici rozehráli na výbornou a v průběhu prvního poločasu měli míč na svých kopačkách. Dobře jsme se pohybovali, kombinovali, soupeře jsme drželi na uzdě a to včetně jeho největší zbraně v útoku O. Mikuleckého. Ve finální a před finální fázi, jsme ale byli zbrklí a proto s toho za prvních 45´ byla pouze jedna střela na branku v podaní velmi dobře hrajícího Jardy Jírů, která Voleského v domácí brance nemohla ohrozit a střely Mikyho Cvika a Filipa Kořána se mezi tyče vůbec nevešly. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu domácí nastoupili s vědomím, že musí zvýšit aktivitu aby mohly pomýšlet na zisk bodů. Bylo z toho optické vyrovnání hry, avšak kromě několika závarů po rozích se žádné šance nerodili. Naopak na druhé straně začali vznikat skuliny v obraně a toho jsme bez slitování využili. V 61´vybídl Jarda Jírů Mikyho Cvika, který si zkušeně poradil s gólmanem domácích a do odkryté branky otevřel skoré 1:0. Poté se začalo ve středu hřiště jiskřit a přibývat žlutých karet a emocí. Ty v 76´ na chvíli umlčel Miky Cvik, kdy opět využil nabídku Jardy Jírů a po úniku uklidil míč k tyči 2:0. V ten moment se zdálo být o výsledku rozhodnuto, ale přišla 78´a chvilková nedůslednost v bránění O.Mikuleckého, který se ve vápně otočil a předložil nabídku střídajícímu Vodehnalovi, který s pomocí teče propasíroval míč do sítě 1:2. To samozřejmě domácí nakoplo a navíc když v 82´přišla po souboji druhá žlutá karta pro M. Cvika, schylovalo se k dramatickému závěru. Domácí se tlačili, ale byli z toho naopak šance na pojistku na druhé straně, kdy z brejků postupně neuspěli Jarda Jírů, Lukáš Franke ani Filip Kořán. Nakonec přišla 92´ kdy po rohu domácích vytáhl fantastický reflexivní zákrok gólman David Vítek a rozhodl tak o tom, že 3 body zůstanou na naší straně!

Hodnocení: Kluci zaslouží absolutorium za předvedený týmový výkon a zaslouženě si v příštím utkání na domácím hřišti zahrají o návrat do 1A.třídy!

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Kuba Molnár – Filip Bartoš (90. Tomáš Hernych), Filip Franke, Pavel Huška (66. Petr Chládek), Jarda Jírů, Jirka Trejtnar – Mikuláš Cvik, Filip Kořán

Statistiky zápasu :

Střely na branku 3:6, střely mimo branku 2:6
Fauly 11:19, rohy 8:8

Žluté karty : Filip Bartoš, Kuba Molnár, Jarda Jírů, Pavel Huška, Mikuláš Cvik

Červená karta : Mikuláš Cvik po druhé žluté

354