1.FC Žamberk | Finále krajského přeboru starší přípravky – 4.6.2023 Choceň
6693
single,single-post,postid-6693,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

05 Čer Finále krajského přeboru starší přípravky – 4.6.2023 Choceň

Organizátorem finálového turnaje krajského přeboru starší přípravky se stal týden před turnajem fotbalový oddíl z Chocně. Původně se měl turnaj odehrát na hlavním stadionu FK Pardubice, ale bohužel z důvodu účasti „A“ týmu v baráži o setrvání ve Fortuna lize musel být turnaj přeložen. V Chocni ale na naše kluky čekal velmi dobře zorganizovaný turnaj na krásném trávníku. S trenéry ostatních oddílu jsme se shodli, že měl turnaj velmi dobrou úroveň a všechny  týmy se snažily předvést ten nejlepší možný fotbalový výkon. Před turnajem bylo patnáct týmu krajského přeboru rozděleno do tří pětičlenných skupin, ze kterých vítěz postoupil do skupiny o první až třetí místo, druhý ve skupině do skupiny o čtvrté až šesté místo a tak dále až po pátý tým na kterého čekala skupina o třinácté až patnácté místo. Nasazení do skupin bylo uděláno dle výsledků ze čtrnácti základních kol krajského přeboru. Náš tým byl nasazen do skupiny společně s domácím FK Spartak Choceň, SK Nemošice, SK Pardubičky a FO Lanškroun. Museli jsme se vyrovnat s absencí Jakuba Vrby, který se den před turnajem zranil na turnaji v Pátku u Poděbrad a s absencí Matěje Hrdiny, který měl střevní problémy. K tomu se přidala teplota a bolest hlavy u Jakuba Hodka, ale ten nakonec turnaj zvládl a odehrál všechny zápasy. Tomáš Musil, Adam Černý a Dominik Šroler měli v nohách 135 minut z den předem hraného turnaje ve zmíněném Pátku u Poděbrad, kde pomáhali z důvodu omluvenek některých nominovaných dětí svým kamarádům z týmu a patří jim za to veliké poděkování!
Velkou slabinou trenérů našeho týmu je motivace a nastavení našich dětí na úvod zápasů. Ze šesti zápasů jsme ve čtyřech prohrávali po pár minutách minimálně o dvě branky (Choceň – 0:2, Pardubičky – 0:2, Lanškroun – 0:2, Letohrad – 0:3). Je to obrovský handicap obvzlášť když se hraje zápas pouze dvacet minut. I tak naši kluci ani v jednom ze zmíněných zápasů to „nezabalili“ a vždy se dokázali do zápasu vrátit. S Chocní a Lanškrounem z toho byla nakonec porážka, ale se vztyčenou hlavou. „Derby“ s Letohradem i přes nepříznivý vývoj dokázali kluci zremizovat a s Pardubičkami se nám podařil dokonalý obrat! Díky fandícím rodičům byla na turnaji i parádní atmosféra a zde stojí za zmínku gesto Fair play od rodičů z Letohradu, kteří upozornili rozhodčího, že po jedné z našich střel se od břevna odrazil míč za brankovou čáru a měl by tak být uznán náš gól. Letohradským rodičům za to děkujeme a moc si toho vážíme! Ve skupině jsme s bilancí dvou výher a dvou porážek skončili třetí a čekal nás tak souboj o sedmé až deváté místo. Po již zmíněné remíze s Letohradem nás čekal poslední zápas s Českou Třebovou a pouze vítězství nám zaručovalo sedmé místo na turnaji. Zápas jsme doslova odbojovali a nakonec se i radovali společně s našimi fanoušky ze slušného umístění na turnaji. Polovinu týmu tvořily děti ročníku 2013, které budou z nabitých zkušeností těžit celý příští rok. Pro děti ročníku 2012 to byl poslední turnaj v systému 5+1 a čeká je přechod do mladších žáků a na větší hřiště a formát 8+1 popř 7+1.
Všechny naše děti si za turnaj zaslouží pochválit, vyzdvihnout však musíme velmi dobře chytajícího Jáchyma Bartoše /s vyjímkou zápasu s Letohradem :-)/ a nadšeně hrajícího Adama Černého. Dominik Šroler si z turnaje odváží cenu z dovednostní disciplíny, které byly doprovodným programem turnaje. Ve slalomu se zakončením na malé branky byl ze všech dětí nejrychlejší.
sestava: Adam Černý, Adam Maivald, Tomáš Musil, Dominik Šroler, Petr Andrš, David Kmeť, Jakub Hodek, Filip Brdíček, Oliver Konečný, Jáchym Bartoš
Výsledky základní skupiny:
1.FC Žamberk vs FK Spartak Choceň 3:5
střelci: 2x Adam Černý, Adam Maivald
1.FC Žamberk – SK Nemošice 6:0
střelci:2x Adam Černý, Adam Maivald, Oliver Konečný, Dominik Šroler, Filip Brdíček
1.FC Žamberk – SK Pardubičky 5:2
střelci: 3x Adam Maivald, Dominik Šroler, Filip Brdíček
1.FC Žamberk – FO Lanškroun 4:5
střelci: 2x Dominik Šroler, Tomáš Musil, Adam Černý
Výsledky ve skupině o 7. – 9. místo:
1.FC Žamberk – FK Letohrad 3:3
střelci: 3x Adam Černý
1.FC Žamberk – FK Česká Třebová 1:0
střelci: Oliver Konečný
Konečné pořadí do devátého místa:
1. MFK Chrudim
2. FK Pardubice
3. FK Spartak Choceň
4. FC Hlinsko
5. TJ Svitavy
6. FO Lanškroun
7. 1.FC Žamberk
8. FK Česká Třebová
9. FK Letohrad
235