1.FC Žamberk | Finále krajského přeboru mladší přípravky 4.6.2023
6710
single,single-post,postid-6710,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

09 Čer Finále krajského přeboru mladší přípravky 4.6.2023

Po čtrnácti odehraných kolech krajského přeboru mladší přípravky nás čekalo finále, jehož pořadatelem se stal oddíl ze Svitav. Každý tým skládal pouze jeden tým a ne dva, jako tomu bylo doposud. Turnaj probíhal následovně: Do tří skupin A, B a C bylo rozděleno všech patnáct týmů podle pořadí po podzimní a jarní části soutěže, kde mezi sebou sehrál každý s každým dvacetiminutový zápas. Poté spolu první týmy v tabulkách sehráli boj o první až třetí místo na turnaji, druhé týmy o čtvrté až šesté místo atd. My jsme byli zařazeni do skupiny „C“ spolu s týmy FK Spartak Choceň, SK Nemošice, SK Pardubičky a FO Lanškroun.

sestava: Nathalie Blechová, David Kalous, Patrik Kořán, Matěj Krátký, Vojtěch Pelikovký, David Pelikovský, Eliáš Plundra, Samuel Skucius, Tobias Táborský, Tadeáš Vašina

Již první zápas proti Chocni nám ukázal, že to nebude procházka růžovým sadem a pokud nezabereme jako v posledním kole, bude nás to stát lepší umístění. Posledně jsme s „choceňákama“ remizovali na našem domácím hřišti 5:5, tentokrát byl však soupeř rychlejší a fotbalovější a my zaslouženě prohráli. V následujícím střetu jsme předvedli náš nejlepší výkon proti budoucímu vítězi finále Nemošicím. Zaskočili jsme je naší aktivní hrou, po brankách Sama a Vojty jsme vedli 2:0 a už se zdálo, že velmi těžké utkání zvládneme. Dlouho jsme odolávali útokům soupeře, ale přišlo vyrovnání skóre a nakonec i navýšení vedení Nemošic v posledních minutách hry a my tak po velmi dobrém výkonu odcházeli s prázdnou. Ve třetím utkání proti Pardubičkám jsme trochu vypadli z tempa a ani tři vstřelené branky nestačili na výhru. Ta přišla v posledním zápase skupiny, kdy jsme po dvou gólech Sama a Eliho těsným rozdíle 4:3 porazili Lanškroun. Díky tomu jsme skončili na čtvrtém místě, což nás společně s týmy FK Pardubice a SK Polička poslalo na souboj o desáté až dvanácté místo.

Po krátké pauze bohužel přišel obrovský pokles výkonu a bojovnosti a celkově chutě do fotbalu. V obou zápasech jsme spíše chodili, nesoustředili se na hru a nechali protihráče úplně kontrolovat dění na hřišti. Tento odevzdaný výkon byl z části zapříčiněn únavou a velkým vedrem, podmínky jsou však pro všechny stejné a nesmíme se tímto nechat rozhodit. Po dvou porážkách jsme tedy skončili na dvanáctém místě. Dětem i tak patří pochvala za reprezentaci našeho klubu a budeme se těšit na jarní přípravu a novou sezónu.

1.FC Žamberk vs FK Spartak Choceň 0:8

1.FC Žamberk vs SK Nemošice 2:3

střelci: Samuel Skucius, Vojtěch Pelikovský

1.FC Žamberk vs SK Pardubičky 3:6

střelci: David Pelikovský, Eliáš Plundra, Matěj Krátký

1.FC Žamberk vs FO Lanškroun 4:3

střelci: Samuel Skucius 2, Eliáš Plundra 2

1.FC Žamberk vs FK Pardubice 0:6

1.FC Žamberk vs SK Polička 2:8

střelci: Patrik Kořán, Samuel Skucius

160