1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Přelouč
6708
single,single-post,postid-6708,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

09 Čer Mladší žáci: Žamberk – Přelouč

1 FC Žamberk – Přelouč 4:0 (1:0)

V sobotu 3. 6. 2023, jsme odehráli další kolo krajského přeboru mladších žáků na domácím hřišti.

Počasí bylo naprosto ideální, proto bylo jen na nás, jestli si den ještě vylepšíme v podobě výhry před domácím publikem.

Tentokrát nás bylo dost a tak jsme nepotřebovali výpomoc od starší přípravky.

Museli jsme tentokrát udělat změnu na postu gólmana. Místo Tomáše, který si poranil ruku na brankářském tréninku, pro tentokrát zastoupil Franta. Do prvního poločasu jsme vstoupili opět dobře a vytvořili jsme si hned v úvodu herní převahu. Dařila se nám herní kombinace, které chyběla jen přesná koncovka. V 15. minutě se podařilo Matějovi Huškovi překvapit levou nohou brankáře hostí a šli jsme do vedení. Snažili jsme se pokračovat v tlaku, ale nedařilo se nám správně umístit míč do branky. Hostující gólman působil velmi jistě. Zhruba v polovině poločasu jsme herně polevili a dali tím šanci o sobě vědět hostujícímu týmu, který naštěstí své šance neproměnil.  Začali jsme se opět přizpůsobovat soupeřově hře stejně jako posledním domácím zápase proti Holicím. Pro nás to znamenalo méně šancí a především hra v obraně a čekání na to co udělá soupeř. Měli jsme opravdu štěstí, že jsme první poločas přežili bez obdržené branky.

O poločase jsme hráče nabádali, abychom začali hrát opět naší hru a zejména roztahovali hru a tím si udělali prostor ve středu hřiště pro snadnější zakončení.

Do druhého poločasu jsme se snažili vstoupit stejně jako na začátku a myslím, že se nám to dařilo, i když jsme se gólově neprosazovali. Šancí bylo dost, ale většinou jsme se nechali unést hrou a začali se všichni stahovat na střed, kde nebylo možné projít. Měli jsme opět herní převahu se spousty šancí, ale chyběl nám někdo, kdo by dokázal uklidit míč za výborného brankáře hostí. Naštěstí ve 47. minutě už se Mára nevydržel koukat na naše trápení a vzal to na sebe. Využil na chvíli volného středu hřiště a proháčkoval se až před brankáře a uklidil míč za jeho záda. To nám vlilo krev do žil a začali jsme více ohrožovat branku soupeře. V 51. minutě využil své šance a důrazu Radim a přidal třetí uklidňující gól. Náš tlak ještě sílil, v 57. minutě přidal ještě svou druhou branku Matěj Huška a stanovil tak účet zápasu na konečných 4:0.

 

Chtěl bych poděkovat klukům za bojovnou a trpělivou hru. Zejména Márovi, který podle mého názoru svým příspěvkem překlopil otěže zápasu na naši stranu. Za zmínku stojí ještě výkon Matouše, který odehrál svůj nejlepší zápas za dosavadní sezónu. Doufám, že v sobotu navážeme na tento skvělí výkon v Chocni.

 

148