1.FC Žamberk | 2. předkolo poháru mládeže Plane Cup U11 – 10.10.2023
7058
single,single-post,postid-7058,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

16 Říj 2. předkolo poháru mládeže Plane Cup U11 – 10.10.2023

V letošním roce se našim dětem bohužel nedařilo v jednotlivých kategoriích postoupit z prvního kola poháru mládeže Planeo Cup 23/24 do dalších kol a jedinou vyjímkou byli kluci z U11 (ročník narození 2013). Nasazení pořadatele do druhého kola týmu trenérů neudělalo vůbec radost z pohledu postupových ambicí neboť nás poslal na velmi kvalitně obsazený turnaj do Svitav. Vedle domácích nás čekaly zápasy s druholigovými týmy z MFK Chrudim, SK Líšeň, FK Šumperk a FC Svratka Brno. Rozhodně jsme ale nešli do turnaje předem poraženi a byli jsme odhodláni se o tři přímá postupová místa s ostatními porvat.

 

Sestava: Jakub Vrba, Matěj Hrdina, David Kmeť, Štěpán Barvínek, Samuel Skucius (2014), Dominik Šroler, Oliver Konečný, Filip Brdíček, Jakub Hodek, Matěj Krátký (2014)

 

1.FC Žamberk vs MFK Chrudim  0:1

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a v úvodních minutách určovali dění na hřišti převážně naši kluci. Bohužel jsme velmi krutě zaplatili za chybu našeho benjamínka v obraně a soupeř nás potrestal jedinou vstřelenou brankou v utkání. Navíc nám to na pár minut sebralo potřebný vítr z plachet. Ke konci zápasu jsme se opět nadechli a zápas mohli vyrovnat.

 

1.FC Žamberk vs FK Šumperk  1:2

střelci: Filip Brdíček

Do druhého zápasu jsme vstoupili opět poměrně dobře a ujali se vedení. Až do osmnácté z dvaceti hraných minut jsme soupeře nepouštěli do větších šancí a fandící rodiče netrpělivě vyhlíželi konec zápasu. Bohužel si v těchto chvílích vybrala svoji slabší chvilku naše jinak poměrně kvalitně hrající obrana. V osmnácté minutě jsme nechali útočníkovi soupeře velmi mnoho prostoru a navíc jeden z našich obránců úplně opustil prostor před naší bránou a s tím už si soupeř dokázal poradit vyrovnávací brankou. Pro naše kluky to byla studená sprcha a bylo ještě hůř, neboť jsme chybovali podruhé. Riskantní klička v obraně byla bohužel neúspěšná a soupeř nás během pár sekund trestal podruhé krásnou střelou do šibenice.

 

1.FC Žamberk vs SK Líšeň  0:1

Zápas blbec! Dovolím si tvrdit, že v tomto zápase jsme byli fotbalově lepším týmem. Bohužel jsme opět neproměnili šance, které nám soupeř daroval a jedinou branku zápasu jsme obdrželi po velmi přísně odpískaném faulu za držení protihráče před našim pokutovým územím. Nutno říci, že i my jsme měli stejnou šanci skórovat po ruce před „vápnem“, ale na rozdíl od soupeře jsme branku netrefili.

 

1.FC Žamberk vs TJ Svitavy 3:2

střelci: 3x Oliver Konečný

První vítězství na turnaji! Do zápasu jsme vstoupili dominantním výkonem a nám dobře známé kluky ze Svitav, jsme téměř nepouštěli z vlastní poloviny hřiště. Vytvořili jsme si i poměrně dost brankových příležitostí, ze kterých dvě skončili tam kde měly. Soupeře jsme ale nepochopitelně dostali zpět do zápasu po dvou velmi laciných chybách našeho jinak velmi slušně chytajícího brankáře. Paní Štěstena si ale asi řekla, že smůly jsme si vybrali už na turnaji dost a tak jsme nakonec slavili vítězství po hodně šťastném gólu z rozehraného rohu. Rozhodně to byl ale náš nejslabší výkon především ve druhé desetiminutovce zápasu.

 

1.FC Žamberk vs FC Svratka Brno 2:3

střelci: Oliver Konečný, Jakub Hodek

Jako den a noc se jevil náš výkon v závěru předposledního zápasu s výkonem v posledním zápase. Hráli jsme s vítězem celého turnaje a rozhodně jsme nebyli horším týmem. V zápase jsme vstřelili první branku a i přes to, že jsme nechali soupeře zápas obrátit, nezabalili jsme to a zápas se nám podařilo ještě zdramatizovat. Opět jsme měli několik dalších neproměněných šancí. Po zápase se objevily u některých našich dětí slzy smutku, ale za poslední zápas si rozhodně pochvalu zasloužily.

 

Z turnaje jsme odjížděli všichni velmi zklamáni z dalšího nezdaru v této soutěži. Ačkoli se trenéři snaží všemožně pomoci našim klukům prorazit na závěrečný turnaj, nedaří se nám děti připravit především mentálně. Kluci nás už mnohokrát přesvědčili, že fotbal hrát umí velmi dobře, ale bohužel se nám to nedaří v těchto vypjatých momentech prodat. Pochválit musíme i přes několik laciných branek kluky ve hře dozadu. Bohužel nám v tomto turnaji nefungavala útočná fáze (vyjímkou byla hra Olivera Konečného, který dřel do posledních sil) a výsledkem tak bylo pouze šest vstřelených branek za celý turnaj a to je žalostně málo. Pozitivem tohoto turnaje je pět odehraných zápasů s velmi kvalitními soupeři a další spousta nasbíraných zkušeností pro naše děti i trenéry.

 

180