1.FC Žamberk | Dorost: Horní Újezd – Žamberk
7337
single,single-post,postid-7337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

28 Kvě Dorost: Horní Újezd – Žamberk

Horní Újezd – Žamberk   2:4 (1:1)      góly: 2x Tinka Martin, 2x Kos Robin

Sestava: Kubíček – Ander, Veselý, Nýdl – Várady (Barvínek), Toman, Houška, Brebis, Fejkel (Tobiáš) – Kos, Tinka

První gólovou šanci měli domácí, my jsme ve vlastním vápnu minuli míč a soupeř pálil volný z malého vápna. Naštěstí nás David v brance podržel. Za další dvě minuty po dlouhém míči Veselého zakončoval ve vápně nad branku Várady. Z protiútoku soupeř provedl středem rychlý kontr, který náš brankář hasil včasným výběhem. V 6´jsme hrubě ztratili míč na středu hřiště a rychlý útok na branku hasil jako poslední hráč Tomáš Ander, který nedovoleně zastavil domácího útočníka před vápnem a uviděl za tento zákrok červenou kartu.
Převaha o jednoho hráče domácích nebyla na hřišti znát a hra byla poměrně vyrovnaná. Bohužel jsme domácí na koně dostali po propagačním nákopu na branku a špatném odhadu našeho brankáře 1:0. Šanci na vyrovnání jsme dostali ve 37´, kdy byl na hranici vápna faulován Kos. Trestný kop otřel Veselý o zeď a míč šel mimo branku. Za další dvě minuty vyhrál Várady ve středu hřiště hlavičkový souboj, kterým našel Brebise a ten vyslal Tinku do samostatného úniku, který s přehledem proměnil 1:1.
Do kabin mohl jít s vedením soupeř. v 42´jsme neobsadili domácího útočníka, který centr ze strany poslal z malého vápna z voleje vysoko nad.

V druhém poločase jsme domácím dávali najevo, že body zadarmo nedostanou ani s převahou hráče v poli a drželi jsme hru vcelku pod kontrolou. O to větší překvapení bylo v 56´, po ojedinělém centru neudržel náš brankář míč v košíčku a domácí útočník pohodlně doklepl míč do branky 2:1.
Mohlo být ještě hůř, kdyby domácí útočník proměnil svoji křižnou střelu, která jen o vlásek minula svůj cíl.
V 59´jsme si řekli o gólovou radost my, nákop do vápna prodloužil Tinka, v náběhu zakončoval hlavou Fejkel, jeho pokus domácí gólman vyrazil, ale na Tinkovu dorážku už nestačil 2:2.
Za další minutu zkoprnělé domácí fotbalisty dorazil Kos, u rohového praporku ve vápně si položil gólmana a po čáře si došel až do branky 2:3. Za dalších 5 minut si tím samým způsobem pohrál na druhé straně s obráncem Brebis, předložil před branku Fejkelovi, který vhodný moment prováhal, zablokovaná střela se odrazila k Tinkovi, ten dal míč proti noze Kosovi, který plackou uklidil míč k tyči 2:4.
Nic nenaznačovalo, že by se soupeř zmohl na odpor, míč jsme měli v držení většinou my a pozorně zachytávali jeho výpady. Dvakrát mohl zvýšit naše šance na výhru Houška, který po uvolnění měl před sebou pouze gólmana domácích, ale ani jedna střela gólová nebyla. Čtvrt hodiny před koncem jsme špatně zahráli rohový kop a ještě hůře odbránili rychlý přechod domácích, který musel hasit až svým výběhem náš brankář, který před vápnem ukončil soupeřův výlet za cenu svého vyloučení. Do branky musel Veselý a soupeř měl z hranice vápna šanci něco udělat z výsledkem. Pokus domácích minul naší branku a my měli před sebou 15 minut s dvěma hráči v poli méně.
Přes podporu fanoušků neměl domácí celek žádný recept na překonání naší obrany a naopak my se dostávali do šancí z rychlých brejků.

Kluci si zlepšeným výkonem ve druhém poločase, kdy zjednodušili hru, řekli o vítězství. Odměna za bojovnost se tentokrát dostavila a všichni poznali pocit, který se často na hřišti nepovede. Vyhrát venku v oslabení dvou hráčů se nepovede každý den a opět by nás tento výsledek mohl posunout v sebedůvěře, se kterou mají někteří hráči s míčem u nohy problémy.
Nutno je pochválit i mladé trio rozhodčích, kteří řídili zápas s přehledem a citem pro hru.

V dalším týdnu hostíme doma tým Sezemic a chceme potvrdit přivezené body z venku.

 

108