1.FC Žamberk | Den dívčího fotbalu v Žamberku
4078
single,single-post,postid-4078,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

11 Říj Den dívčího fotbalu v Žamberku

Dne 7. října 2021 proběhl 3. DEN DÍVČÍHO FOTBALU aneb FOTBAL JE ZÁBAVA I PRO HOLKY, na hřišti 1. FC Žamberk.

Tréninku pod vedením grassroots trenérů mládeže Jirky Mokrejše za okres Svitavy a Jaroslava Veselého za okres Ústí nad Orlicí, se zúčastnilo 25 hráček ve věku od 7-14 let. Nechyběly zde ani dívky našeho klubu.

V sychravém počasí byly dívky po společném rozcvičení rozděleny do věkových kategorií a postupně si prošly jednotlivými stanovišti, kde pro ně byly připraveny různá cvičení na práci s míčem. Mimo trenérů na dívky dohlížely hráčky SPS Sázava, které se staraly o trénující dívky a svojí přítomností pomohly hlavně menším děvčatům k uvolnění v cizím kolektivu.

V tréninkové pauze bylo připravené občerstvení s ovocem a teplým čajem, aby  dívky nabraly sílu na poslední část tréninku, kdy proti sobě hrály fotbal na hřištích různé velikosti, dle věku
a svým dovednostem.

Navzdory nevlídnému počasí se této akce dívky zúčastnily v hojném počtu a přivítali jsme i tři nové neregistrované dívky. Děvčata se už mezi sebou pomalu seznamují a věříme, že už v příštím roce budeme v takovém počtu dívek, abychom byli schopni pro ně uspořádat přátelský zápas proti dívkám z jiného okresu. Toto je konec konců i cílem těchto srazů. Doufáme, že se do naší snahy zapojí i další okresní kluby, které dívky mají, ale zatím se do této snahy moc nezapojují. Společně se těšíme na listopadový sraz, který proběhne už v tělocvičně.

 

Dívky

462