1.FC Žamberk | Kolaps v závěru a ztráta dvou důležitých bodů proti Újezdu
5103
single,single-post,postid-5103,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

02 Kvě Kolaps v závěru a ztráta dvou důležitých bodů proti Újezdu

1. FC ŽAMBERK – TJ SOKOL DOLNÍ ÚJEZD 2:2 (1:1)

33. a 62. Mikuláš Cvik – 37. Vomáčka, 90. Fulík (penalta)

Neskutečně zbabraný závěr zápasu, kde jsme se sami naprosto zbytečně připravili o první jarní vítězství proti soupeři z horní poloviny tabulky. Zoufalá koncovka a špatné finální řešení vyložených šancí v kombinaci s individuální chybou v poslední minutě zápasu. To jsou hlavní atributy našeho selhání a ještě dlouho po zápase nikdo z hráčů a trenérů nevěřil, že jsme schopni ztratit téměř jasně vyhraný zápas…Přitom jsme předvedli nejlepší jarní výkon a svého soupeře přehráli fotbalově i nasazením. Holt nezbývá nám nic jiného než se plně koncentrovat na velmi důležitý zápas v sobotu v Rosicích, kde již nutně potřebujeme plně bodovat.
Od úvodních minut jsme měli častěji míč na svých kopačkách a zaměstnávali obranu soupeře. První střelu na bránu vyslal v 8 min. Jirka Trejtnar, ale branku netrefil. v 12 min. našel krásným pasem Kuba Molnár rozběhnutého Kubu Rudoleckého, ale na poslední chvíli vše zachránil skluzem hostující obránce. Další polo šance si vytvořil v 18 min. Filip Bartoš a v 22 min. po akci jeden na jednoho Mikuláš Cvik. Ten si vše vynahradil v 32 min., kdy se k němu odrazil centr Kuby Rudoleckého a Mikuláš pohotově vrátil míč do sítě – 1:0. V 36 min. přišla studená sprcha, kdy se po rohu prosadil Vomáčka – 1:1. Přesto jsme mohli do šaten odcházet radostněji, to Mikuláš Cvik napálil odražený balón, ale jeho střela orazítkovala pouze břevno soupeřovi branky.
Úvod druhého poločasu přinesl sice naši optickou převahu, ale bez výraznější šance. Až přišla 61 min. a Mikuláš Cvik levačkou vrátil odražený míč do sítě – 2:1. Kdo čekal tlak hostů a naše bránění výsledku, tak ten se hodně spletl. Byly jsme to my, kdo si vytvářel jednu šanci za druhou. Nejdříve v 64 min. se po rohu za vápnem parádně napřáhl oslavenec Jarda Jírů a jeho střelu zblokoval až obránce na brankové čáře, míč se odrazil k Lukáši Frankemu, ale ani ten se nedokázal ve vyložené šanci prosadit. V 69 min. provětral na pravé straně obranu aktivní Filip Bartoš, ale jeho přihrávku nezužitkoval Pavel Huška a vysoko přestřelil. V 76 min. vydláždil nádhernou přihrávkou Tomáš Kotyza vyloženou šanci pro Mikuláše Cvika, ten ale hattrick odmítl a trefil pouze brankáře. V 78 min. měl další šanci po rohu Lukáš Franke, jeho hlavičku ale zblokoval na čáře hostující obránce. V 81 min. střídající Míša Pavelka našel přihrávkou opět Lukáše Frankeho, tomu ale gól dnes nebyl souzen. O minutu později zkoušel Kuba Rudolecký potrestat špatný odkop brankáře, ale jeho lob se mezi tyče nevešel. Hosté v těchto fázích zápasu už jakoby rezignovali a čekali na závěrečný hvizd. To ale netušili jaký dárek od nás na „den pálení čarodejnic“ dostanou. Prakticky v nastaveném čase vyrobil fatální chybu Kuba Molnár, úplně zbytečně fauloval hostující Vomáčku a hosté z penalty Fulíkem šokovali všechny na stadionu – 2:2.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Kuba Molnár, Jirka Trejtnar – Filip Bartoš, Lukáš Franke, Kuba Rudolecký, Jaroslav Jírů, Pavel Huška (83. David Derka) – Mikuláš Cvik (80. Míša Pavelka)

Střely na branku 6:1, Střely mimo branku 6:0
Fauly 15:8, Ofsajdy 1:0, Rohy 6:2
Žluté karty : Jirka Trejtnar

363