1.FC Žamberk | Krajský přebor starší přípravky – Lanškroun 14.5.2022
5185
single,single-post,postid-5185,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

16 Kvě Krajský přebor starší přípravky – Lanškroun 14.5.2022

V sobotu 14. 5. 2022 jsme zavítali do Lanškrounu, za krásného počasí jsme sehráli další tři mistrovské zápasy.

Žamberk bílá

Sestava „bílého“ týmu: Černoch Tomáš, Denisa Menzelová, Marek Dostál, Filip Chládek, Jakub Petr, Kristián Černý, Adam Maivald, Adam Černý.

Žamberk vs Lanškroun  6:6 (poločas 3:3)  střelci: 2x Jakub Petr, 2x Kristián Černý, 2x Adam Černý

Zápas jsme měli celou dobu víceméně pod kontrolou. Dokonce jsme vedli před koncem zápasu o dvě branky, ale bohužel stále opakující se chyby nakonec určili konečné skóre 6:6.

 

 

Žamberk vs Polička  3:4 (poločas 1:0)   střelci: Jakub Petr, Marek Dostál,  Adam Černý

V zápase jsme podle mého názoru měli více ze hry , ale pokud jsme přestali být aktivní, okamžitě měl soupeř navrch a na rozdíl od nás dokázal lépe proměňovat své šance.

 

Žamberk vs Ústí nad Orlicí  6:7 (poločas 2:0)   střelci: 3x Adam Černý, 2x Jakub Petr, Marek Dostál

Zápas byl ze začátku vyrovnaný, v průběhu zápasu jsme získávali převahu, která byla v počtu šancí minimálně dvounásobně větší než šance soupeře. Bohužel jsme byli abnormálně neproduktivní a doplatili na to. Mára dvě nastřelené tyče a břevno, Adam Maivald dvě nastřelené tyče a Kubova neproměněná penalta…  Dokonce i soupeř sportovně uznal, že jsme je jasně přestříleli.

 

 

Závěrem bych chtěl kluky pochválit zejména za závěrečný tlak, kdy jsme soupeře sevřeli na jeho polovině a ten jen čekal jestli vyrovnáme nebo ne. Předvedená hra ve všech zápasech byla dobrá a je příslibem do budoucna. Pokud začneme zvládat lépe zápasy po taktické stránce, začneme třeba konečně vyhrávat.:-)

 

1.FC Žamberk pruhovaná 

Sestava „pruhovaného“ týmu: Daniel Kaška, Jáchym Bartoš, Jaroslav Kovanda, Matouš Kalášek, Matěj Musil, Ivan Nehria, Tomáš Koudelka, Tomáš Dostál

 

Žamberk vs Lanškroun 2:15      střelci: Jaroslav Kovanda, Jáchym Bartoš

Na kluky ze starší přípravky „B“ doplněné třemi hráči mladší přípravky čekal opravdu těžký turnaj se třemi kvalitními soupeři. Nutno podotknout, že se kluci s výzvou poprali se ctí a bojovali až do konce. První zápas proti Lanškrounu nás dlouho držel ve hře, který chytil několik jasných gólů. Druhý poločas už ale patřil soupeři. Za zmínku určitě stojí krásný gól Járy K. po individuální akci.

Žamberk vs Polička  0:22

Druhý zápas proti Poličce byl pro kluky velmi těžký, ale naši bojovníci ho odehráli se vztyčenou hlavou.

Žamberk vs Ústí nad Orlicí   0:7

Poslední zápas proti Ústí n/O byl náš nejlepší. Dvě velmi slibné šance měl dobře hrající Jáchym, které se ale nepodařilo proměnit. Dlouho se oba týmy přetahovaly o první gól, který dal nakonec soupeř. Druhou půlku už nám soupeř ukázal svoji šikovnost a zápas kontrolovali.

I přes tři prohry hodnotíme turnaj kladně, vždyť přesně takové zápasy nás v budoucnu herně posílí.

Za přiložené fotografie děkujeme Janě Štefkové.

L1 L2 L3 L4 L5 L6

566