1.FC Žamberk | TURNAJ MLADŠÍ PŘÍPRAVKY KAT. U9 – ÚSTÍ NAD LABEM – NEŠTĚMICE 25.- 26.6.2022
5355
single,single-post,postid-5355,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

28 Čer TURNAJ MLADŠÍ PŘÍPRAVKY KAT. U9 – ÚSTÍ NAD LABEM – NEŠTĚMICE 25.- 26.6.2022

Posledním turnajem, kterého se kluci (ročník 2013) před letní pauzou zúčastnili, byl dvoudenní mezinárodní turnaj, který se konal v Neštěmicích v Ústí nad Labem. Přihlášeno bylo celkem 48 tymů, přičemž dorazily týmy jak z Německa tak i z Polska. Turnaj byl rozlosován do 8 základních skupin po šesti týmech, kdy po odehraných zápasech z každé skupiny 1. a 2. tým postupoval do zlaté skupiny,  3. a 4. tým do stříbrné skupiny a  5. a 6. tým do bronzové skupiny. V týmu 1. FC Žamberk chyběly hned dvě opory Dominik Šroler a Štěpán Barvínek, ale trenéři i kluci se s tím museli vypořádat. Los nám ve skupině přihrál 5 kvalitních týmů, kdy jeden byl i z Německa. V základní skupině kluci prohráli pouze jeden zápas s MFK Havířovem (celkový vítěz turnaje), ale porazili silný tým Spartak Kbely – černá (celkově 3. místo na turnaji), tudíž o postupu do zlaté skupiny muselo rozhodovat celkové skóre, kdy toto pro naše kluky nebylo moc příznivé. Před posledním zápasem ve skupině nás čekal nelehký úkol – porazit FK Karlův Dvůr rozdílem 14. branek ( MFK Havířov – Karlův Dvůr 10:1), což byl při hrací době 15 minut pomalu zázrak. Ze strany trenérů přišla řádná motivace a do zápasu se šlo s tím, že vyhrajeme.
Od kluků jsme v minulosti zažili už hodně pěkných zápasů, ale to, co se odehrávalo v tento, jsme od nich viděli poprvé. Od prvního hvizdu rozhodčího soupeře uzamkli na jeho polovině a vytvořili neuvěřitelný tlak, kdy první gól padl ale „až“ ve druhé minutě. Následně po rozehrání padl gól druhý a kluci se dostávali do „laufu“ a začali dávat jeden gól za druhým. Brankář soupeře však předvedl kvalitní výkon, kdy minimálně 5 gólových „tutovek“ chytil a několik pokusů o skórování skončilo mimo branku. Konečný výsledek 12:0 však na postup nestačil. Za předvedený výkon si kluci zasloužili velký obdiv jak od nás, tak od přihlížejících diváků a zároveň si sami uvědomili, že každý zápas se musí hrát na 100 %, protože dva vstřelené góly mohou rozhodovat o celkovém pořadí v turnaji.
Stříbrnou skupinu kluci odehráli v herní pohodě a nakonec tuto bez jediného klopýtnutí vyhráli. O celkové 17. místo v konečném pořadí se utkali proti týmu Spartak Kbely – bílá, kdy zápas si „pohlídali“ a zvítězili.
Celkové skóre turnaje našich kluků po dvanácti odehraných zápasech bylo 66:16 – jedenáct výher a jedna prohra = celkové 17. místo, kdy z pohledu čtenáře je toto opravdu kruté. Pořadatel turnaje vzhledem k počtu zúčastněných týmů odměňoval i vítěze jednotlivých skupin, takže kluci si jakožto vítězný tým stříbrné skupiny z turnaje odvezli pohár, zlaté medaile a nezapomenutelné zážitky z posledního turnaje v kategorii mladší přípravka.
Sestava: Jakub Vrba, David Kmeť, Matěj Hrdina, Samuel Skucius, Filip Brdíček, Oliver Konečný, Jakub Hodek
Výsledky jednotlivých zápasů:
Základní skupina
FC Slovan Liberec dívky – 1.FC Žamberk   1:3

střelci: 2 x Oliver Konečný, David Kmeť
1.FC Žamberk – MFK Havířov  0:3
Spartak Kbely černá – 1.FC Žamberk  2:4
střelci: 2 x Filip Brdíček, David Kmeť, Jakub Hodek
SG Bühlau 09 „B“ – 1.FC Žamberk 0:9
střelci: 3 x Oliver Konečný, 2 x Jakub Hodek, 2 x Filip Brdíček, Matěj Hrdina, David Kmeť
1.FC Žamberk – FK Králův Dvůr  12:0
střelci: 5 x Oliver Konečný, 3 x Jakub Hodek, 2 x Filip Brdíček, David Kmeť, Matěj Hrdina
Stříbrná skupina
1.FC Žamberk – FK Litoměřicko  8:1
střelci: 2 x David Kmeť, 2 x Jakub Hodek,2 x Oliver Konečný, Samuel Skucius, Filip Brdíček
1.FC Žamberk – SK Dolní Měcholupy   4:1
střelci: 2 x Oliver Konečný, Jakub Vrba, Filip Brdíček
TSV Graupa – 1.FC Žamberk  1:5
střelci: 2 x Oliver Konečný, 2 x Jakub Hodek, vlastní
FC Slovan Liberec dívky – 1.FC Žamberk  2:5
střelci: 2 x Oliver Konečný, 2 x Filip Brdíček, Jakub Vrba
Meteor Praha „A“ – 1.FC Žamberk  2:6
střelci: 3 x Filip Brdíček, Jakub Hodek, Matěj Hrdina, Oliver Konečný
AFK Loděnice – Žamberk  1:5
střelci: 2 x Matěj Hrdina, Samuel Skucius, Jakub Vrba, Filip Brdíček
Zápas o celkové 17. místo
Spartak Kbely bílá – 1.FC Žamberk  2:4
střelci: 2 x Oliver Konečný, 2 x Filip Brdíček
IMG-20220626-WA0013
423